Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Praktfulle naturlandskaper

Kina kan fremvise et naturmangfold uten sidestykke. Ørkener der brennende hete veksler med isnende kulde, majestetiske fjellkjeder, skoger der det lever kjempepandaer, og skarpe karsttopper som konkurrerer om plassen med rennende vann – Kina har alt. Naturherlighetene er spredd over hele landet, men de fleste områdene kan enkelt nås med tog eller fly.

Selv om en femtedel av verdens befolkning bor i Kina, er de fleste byene konsentrert i øst, mens to tredjedeler av dette enorme landet består av uberørt skog eller gressland. Det er flere fuglearter her enn nesten noe annet sted i verden, i tillegg til store pattedyr som kjempepandaer og leoparder. Og Kina har ikke bare et enormt biologisk mangfold – landet kan også by på landskaper av alle slag. Det er nå ti kinesiske naturområder på UNESCOs verdensarvliste, og antallet vokser.

Zhangjiajie nasjonalpark
Zhangjiajie nasjonalpark
Yu Long-Elven og karst-toppene

Fjelltopper i vannet

Skjønnheten i området rundt den sørlige byen Guilin kan ses hvor som helst i Kina: karst-landskapet i Li-elven er avbildet på baksiden av 20-yuan-sedlene. En båttur på elven går forbi milevis av fjelltopper som ser ut som et digert eggbrett. Formene er dannet av rennende vann, og er dekket av bambusskoger og rismarker der vannbøfler og landbrukere jobber. På dekket av en båt eller en bambusflåte har du all verdens tid til å glede deg over dette magiske kinesiske landskapet.

Fjellene i Chengdu

Chengdu er ikke bare tilholdsstedet for kjempepandaen – Sichuan-provinsen har enestående fjellandskaper som har blitt klassifisert av UNESCO som verdensarvsted. Her finnes for eksempel det naturskjønne området der det poetiske navnet Huanglong (gul drage) i seg selv forteller om de slående fargene. Her rager isbreer og snødekte fjelltopper over varme kilder. Bassenger formet gjennom tusenvis av år av rennende vann er fulle av alger som gir vannet en gul til dypgrønn farge. Selv om det lever kjempepandaer og leoparder i dette området, har du liten sjanse for å støte på disse sky dyrene på turen din.

Emei-fjellet ligger i de samme fjellene ved foten av Himalaya. Det var her buddhismen først fikk fotfeste i Kina, og her man finner de eldste templene i landet. De historiske bronseskulpturene, hagene og gravene i skogene er ofte skjult bak et slør av tåke, noe som bare understreker den mystiske atmosfæren.

Huanglong

Arktisk tomhet

Det nordlige kinesiske landskapet består av øde subarktiske områder. En strekning på 2000 kilometer, bestående av Gobiørkenen og steppene omkring, var en gang dinosaurenes rike. I dag lever det nomader på disse endeløse slettene, som av og til brytes av saueflokker, gjetere og fargerike blomster. Himmelen er klar og blå nesten hver eneste dag i denne delen av Kina. Med unntak av i juli og august regner det nesten aldri her, og forurensning er ukjent. Til tross for uutholdelig hete om sommeren og arktisk kulde om vinteren, bor folkene på steppene fortsatt i filttelt. Disse teltene er komfortable nok til å brukes som base for turister som vil utforske det store slettelandskapet. Galoppér på hest over steppen, ri på kamel over sanddynene eller gå på endeløse fotturer uten å støte på et menneske. Hohhot, hovedstaden i Indre Mongolia, er et sentralt sted i denne regionen. Her kan du besøke Museet for Indre Mongolia, som har en utstilling av dinosaurfossiler.

Kameler i Gobiørkenen

Foto

  • Kameler i Gobiørkenen: Rolf_52, Shutterstock