Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Malaysiske øyer for ethvert reisebudsjett

Selv om øyene i Thailand, nabolandet i nord, er mer berømte, er øyene i Malaysia ikke mindre vakre. Disse øyene - og det er hundrevis av dem - er mindre hektiske enn på den andre siden av grensen, og de er like lett tilgjengelige. Slapp av på en tropisk strand, gå på oppdagelsesferd i regnskogen, opplev kulturen i kolonibyene, pust i ren fjelluft og svøm mellom vakre koraller - øyene i Malaysia byr på alt dette og mye mer.

Malaysia har 878 øyer, fra de bebodde og tilgjengelige til de øde og fjerntliggende. Langs vestkysten av halvøya finner du den populære øya Langkawi, med tropiske strender og luksuriøse ferieanlegg, men også øya Penang, med koloniarkitektur og uberørt regnskog. Perhentian-øyene på østkysten byr på rimelig overnatting og en avslappet atmosfære. Alt bare noen timer unna Kuala Lumpur!

En tropisk strand i Malaysia
En tropisk strand i Malaysia

Kuala Lumpur

Det luksuriøse ferieanlegget Four Seasons på Langkawi

For bortskjemte reisende: den sorgløse øya Langkawi

Langkawi er selve bildet på en tropisk øy, med turkist hav, vaiende palmetrær og hvite sandstrender. Lokalbefolkningen lever av å fiske, plante gummitrær og dyrke ris. Turisme er også en viktig inntektskilde – etter Penang er dette den mest populære øya i Malaysia. Turistene beveger seg sjelden inn i det fjellrike innlandet, overgrodd som det er med tett tropisk regnskog og fullt av fosser, apekatter og varaner. De kommer hit for å slappe av i et av de superluksuriøse ferieanleggene, som Bon Ton, med åtte eksklusive gjestevillaer, eller Four Seasons, med spa og et svømmebasseng som går i ett med landskapet.

+ Les mer

Se på kartet

Pulau Langkawi, Kedah, Malaysia

For ryggsekkturister: avslappet atmosfære på Perhentian

To øyer for prisen av én: Perhentian Besar og Perhentian Kecil ligger på østkysten av Malaysia-halvøya, like sør for Thailand. Disse to øyene er omgitt av det krystallblå Sørkinahavet, og har mange steder der man kan dykke eller snorkle, de fleste av dem tilgjengelige fra stranden. Mens den første øya, "Store Perhentian", først og fremst tiltrekker seg familier, er "Lille Perhentian" populær blant ryggsekkturister. Øyene har en vidunderlig avslappet atmosfære, vakre hvite sandstrender og rimelige hoteller og gjestehus. Vær imidlertid oppmerksom på at de fleste stedene holder stengt i monsuntiden (oktober til mars).

+ Les mer

Snorkling rundt Perhentian-øyene

Se på kartet

Perhentian Islands, Malaysia
Åsene rundt Penang

For kultur- og naturelskere: Penang

Den skilpaddeformede øya Penang er også kjent som "Orientens perle". Det er ingen overdrivelse. Den britiske koloniarkitekturen har gitt hovedstaden Georgetown plass på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du vandre gjennom velduftende markeder og besøke fargerike templer. Penang har også det beste kjøkkenet i Malaysia. Østkysten er tett befolket, men på vestkysten er det langt mindre hektisk. Hele det nordvestlige hjørnet har nylig blitt til Malaysias nyeste nasjonalpark, med en tropisk regnskog og det største buddhisttemplet i landet. Ta en tur med taubane til toppen av Penang-åsen, eller nyt de vakre uberørte strendene.

+ Les mer

Se på kartet

Penang, Malaysia