Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Manchesters hippe havneområde

From shabby havneområde til hipt utelivsstrøk - Salford Quays er populært til alle døgnets tider. Der det før ble losset bananer, bomull og te kan du nå gå på museum, nyte en dekadent middag, overvære en teaterforestilling eller oppleve en romantisk natt på et luksushotell.

The Lowry står som et stålskip mot den blå himmelen. Dette kultursenteret alene tiltrekker seg en million besøkende hvert år, og tilbyr utstillinger, danseforestillinger, musikaler, arbeidsseminarer og teater. The Imperial War Museum North er et av de mest prestisjetunge museene i Storbritannia. BBC har flyttet inn i MediaCity, og filmsettet til den populære såpeoperaen "Coronation Street" har blitt flyttet hit fra sitt opprinnelige tilholdssted i Manchester.

Fra havn til utelivsstrøk: Salford Quays
Fra havn til utelivsstrøk: Salford Quays

Manchester

Fra Victoria til Libeskind

Da dronning Victoria åpnet Salford Docks i 1894, så alt rosenrødt ut for det flittige havneområdet. Lastebåter og passasjerskip seilte til USA og Canada via Manchester Ship Canal, den største seilbare kanalen i verden på den tiden. Havnen vokste til å bli den tredje største i Storbritannia, men den økte bruken av containere og stadig større båter satte etter hvert en punktum for alt dette. Hundre år etter at kanalen ble bygget, stengte Salford Docks.
På samme måte som Canary Wharf i London, NDSM-werf i Amsterdam og Sydhavnen i København gjennomgikk dette forlatte og tarvelige havneområdet en enorm forvandling og ble til et trendy bolig-, shopping- og utelivsstrøk. Manchester renset opp den forurensede grunnen, fylte igjen dokkene og bygde moderne gangbroer. Berømte arkitekter tegnet et titalls moderne bygninger, inkludert The Lowry av Michael Wilford og The Imperial War Museum North av Daniel Libeskind.

“Lasteskip la ut mot Canada gjennom den største seilbare kanalen i verden”

Gamle brygger og moderne gangbroer

Tips for en dag på Salford Quays

På Lowry Outlet Mall finnes rimelige handlemuligheter som Marks & Spencer, GAP og Molton Brown. Utvalget av butikker og restauranter er imponerende. Du kan få deg matbit på travle Wagamama eller på den populære Damson, se en film fra et av de 2000 setene på kinoen Vue med sju kinosaler, eller tilbringe natten på det populære firestjernershotellet Copthorne Hotel. Du kan også bli med på en spesiell rundtur som kalles Unlocking Salford Quays, og utforske området på en ny måte. Turen går langs ulike moderne kunstverker som viser Salford Quays' historie (www.thelowryusq.com). En annen mulighet om sommeren er å ta den røde og hvite fergebåten, og se Salford Quays fra vannet (www.manchestercruises.com).

Den røde og hvite Manchester Cruises-båten

Foto

  • Den røde og hvite Manchester Cruises-båten: Geoff Royle, Flickr