Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Markeder i alle fasonger og størrelser

Bangkok er et paradis for de som elsker markeder. Du kan gå fra bod til bod i dagevis, kjenne på de orientalske duftene og beundre de fargerike varene. Hvis du blir sulten kan du stoppe ved en av de mange matbodene som tilbereder fersk frukt, kjøtt eller fisk. Vareutvalget på markedene er omfattende, så du bør legge opp en plan på forhånd og velge hvilke markeder du vil besøke.

Noen av markedene i Bangkok spesialiserer seg på visse produkter. Gatene rundt palasset på østsiden av Chao Praya-elven huser for eksempel amulettmarkedet. Teppene på fortauene er fulle av religiøse anheng laget av tre, bronse eller leire - noen inneholder også et hårstrå fra en berømt munk eller sand fra et hellig tempel. Buddhister tror at disse amulettene gir beskyttelse mot trafikkulykker og ondskap. De fleste drosjesjåfører har en slik amulett hengende i bilen.

På jakt etter gode tilbud

Man skulle tro at prisene på markedene var lavere enn i de store kjøpesentrene, men i Bangkok er ikke det alltid tilfelle. Enkelte markeder, blant annet i Patpong, kan ha ganske stive priser. For å få virkelig gode tilbud, går både lokalbefolkningen og turistene til helgemarkedet i Chatuchak. Dette enorme markedet med mer enn 15 000 boder selger alle tenkelige ting, fra kjoler til kaniner eller trendy møbler laget av resirkulert tre. Markedet er åpent hver helg fra kl. 8.00 til kl. 20.00.
Bangkok har også en rekke andre store markeder som garantert gir en overkommelig shoppingekspedisjon. Saphan Lek, vest for Chinatown, er et shoppingparadis for gutter og menn. Her finner du fjernstyrte biler, billige dataprogrammer og DVD-er. I byen finnes det også hundrevis av mindre markeder med ulike åpningstider. På onsdager er det et studentmarked i Chulalongkorn Soi 42. Lokalbefolkningen elsker Banglamphu-markedet i Jakkapong Road på grunn av billige klær og joggesko.

Møbler på Chatuchak helgemarked

Autentisk flytende market

De flytende markedene er også svært interessante. Selgerne laster varene sine om bord i små båter, og kappes om plassene langs bredden for å selge produktene sine. Tidligere spilte de flytende markedene en viktig rolle i thaienes dagligliv. Etter hvert har kanalene i Bangkok blitt erstattet av veier, men utenfor hovedstaden er de flytende markedene fortsatt viktige. Tha Kha-markedet ligger like utenfor byen, og kan være vanskelig å finne. På dette livlige, folkelige markedet selges ingen kommersielle suvenirer. Man får et godt inntrykk av hvordan de flytende markedene i Bangkok kunne ha vært.

De flytende markedene i nærheten av Bangkok

Foto

  • Møbler på Chatuchak helgemarked: Mohd Azli Abdul Malek, Flickr
  • De flytende markedene i nærheten av Bangkok: nimon, Shutterstock