Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Moskvas dominerende søstre

Etter den andre verdenskrig har disse sju stolte bygningene dominert Moskvas bysilhuett. Med byggingen av disse legendariske høyhusene med kallenavnet "De sju søstre" sendte Josef Stalin en kraftig melding til resten av verden. Han smak innen arkitektur var langt fra konservativ - de dominerende søstrene er en dristig kombinasjon av russisk barokk og amerikansk skyskraperarkitektur.

Byggingen av Søstrene var Stalins forsøk på å skape en bysilhuett i Moskva som kunne måle seg med de nordamerikanske byenes. Han ba arkitektene tegne åtte bygninger: et statsuniversitet, leilighetskomplekser, regjeringsbygninger og luksushoteller. Syv høyhus reiste seg i byen, men den åttende søsteren ble aldri bygget. Den planlagte skyskraperen "Zaryadye" ville overskygge Kreml for mye. På stedet der høyhuset skulle stå, ble hotellet Rossiya bygget i 1967. Planene for skyskraperen Zaryadye ble imidlertid ikke forkastet: De ble brukt til Kultur- og vitenskapspalasset i Warszawa.

Kommunistparadiser

Disse megastrukturene er virkelig søsterbygninger. Selv om bygningene har stilpåvirkninger fra barokk, gotikk og ortodoks stil, har de alle et sentralt tårn med tilstøtende fløyer. "Søstrene" har satt mange rekorder: En av dem er verdens høyeste hotell, en annen inneholder verdens største lysestake, og universitetsbygningen er den høyeste utdannelsesbygningen i verden. Det overdådige interiøret har mange fabelaktige dekorasjoner. Alt er overveldende, fra marmortrappen i universitetsbygningen til takmaleriene i hotellet og de rikt dekorerte tårnene i leilighetsbygningene.
Kotelnitsjeskaja-bygningen

Ekte russisk atmosfære

Leningradskaja ble bygget i 1954 som et sovjetisk luksushotell. De senere år har bygningen gjennomgått omfattende restaureringer, og er blitt omgjort til et internasjonalt Hilton-hotell. Den russiske atmosfæren er bevart: Bronselysestaker og marmorsøyler dominerer lobbyen, som er dekorert med fresker og dekorative listverk. Rommene er i dag større, med møbler i russisk samtidsdesign. Bestill et rom i en av de øvre etasjene, så får du spektakulær utsikt over byen.

Et av de andre stalinistiske tårnene huser nå Radisson Royal Hotel. De originale takmaleriene i lobbyen og den klassiske dekoren i de 497 gir assosiasjoner til et palass ved Moskvaelven. Og rommene har pris deretter. Men selv om du velger å bo andre steder, kan du likevel besøke Mercedes Bar i 31. etasje. Alle er velkomne for en cocktail med utsikt.

Lobbyen på Hilton

Foto

  • Lobbyen på Hilton: Pavel L. Photo and video, Shutterstock