Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

MuCEM: Det vakreste museet i Marseille

Det prestisjefylte MuCEM er juvelen i kronen for det kulturelle Marseille. Museet fokuserer på sivilisasjoner i Europa og middelhavsområdet fra den tidlige antikken og frem til i dag. Det holder til i en ultramoderne bygning med en gangbro over til et middelalderfort. Den unike arkitekturen gjør museet imponerende både inn- og utvendig.

MuCEM, som står for Musée des Civilisations de l'Europe et de la Méditerranée, åpnet dørene i juni 2013, året da Marseille ble utpekt til Europas kulturhovedstad. MuCEM ligger like ved den historiske havnen i sentrum av byen. Adgangen er gratis, og museet er svært populært blant lokalbefolkningen. Hagene, kafeene og restaurantene er også del av komplekset, og er svært trivelige steder å tilbringe tiden. Det er også et populært friluftsteater her.

Den eiendommelige fasaden

En historisk potpurri

Museet fokuserer på folkene i middelhavsområdet og de tallrike historiene som fortelles om dem, fra Istanbul til Gibraltar og fra Rosettasteinen til Palermos mafia. Her kan du ikke bare lære om koloniseringen av Algerie, men også, for eksempel, om strandkulturen på den franske riviera. Rudy Ricciotti, den algerisk-franske arkitekten som tegnet museet, er selv et produkt av ulike middelhavskulturer. Og det ser man tydelig. Den kunstneriske ambisjonen er umiskjennelig fransk, mens formene, som for eksempel på fasaden, gir bygningen et nordafrikansk preg. MuCEM endrer farge avhengig av været og tidspunktet på døgnet. Det er spesielt tydelig på soldager, da du kan se et vakkert spill av lys og skygge i de brokete formene på fasaden.

Et spill av lys og skygge

Kløktig forbundet med byen

Et av de mest iøynefallende trekkene ved MuCEM er den smale gangbroen. Høyt over vannet knytter den museet til det historiske Fort Saint-Jean som en blyantstrek, og knytter den glatte moderniteten i museet til fortets klassiske skjønnhet. I fortet finnes enda flere utstillingssaler, og nok en bro som knytter hele komplekset til resten av byen. Denne promenaden forbinder sjøsiden med de høyereliggende delene av byen.

“Den smale gangbroen fører til det historiske Fort Saint-Jean som en blyantstrek”

Foto

  • Den eiendommelige fasaden: pcruciatti, Shutterstock
  • Et spill av lys og skygge: Objet Bloguant Non Identifié, Flickr