Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Musikaler, teatre og konserter

Hamburg er kjent som et underholdningsmekka, og med 40 teatre og konserthus er den definitivt helt på høyde med byer som London og New York. Se en av de spektakulære musikalene, eller en dristig kabaretforestilling. Foretrekker du noe klassisk? Se en opera eller ballett i et av de elegante konserthusene – det er ingen grunn til å kjede seg i Hamburg.

På Landungsbrücken henger opplyst reklame for populære musikaler, og trivelige teatre langs den berømte Reeperbahn lokker inn tilskuere til komiske eller dramatiske forestillinger. Om kvelden samles et uklanderlig kledd publikum i Altstadt for en kveld med klassisk musikk i et av operahusene. Fra det frivole til det seriøse – det sprudlende nattelivet reflekterer mangfoldet denne fargerike havnebyen er så kjent for.

Hamburg våkner virkelig til live om kvelden
Hamburg våkner virkelig til live om kvelden

Hamburg

Et kjent navn i Hamburg i århundrer

En klassisk kveld

Operaelskere må besøke Hamburg statsopera. Historien til Tysklands første offentlige operahus strekker seg tilbake til 1678 og opplysningstiden. Det gamle konserthuset ble fullstendig ødelagt i 1943, men ble bygget opp igjen noen få år senere. Akkurat som i gamle dager er programmet rettet mot et bredt publikum, noe som også reflekteres i prisene. Hyppige klassiske oppsetninger inkluderer Macbeth, King Lear og Faust. Her er også operaforestillinger skrevet spesielt for barn, som Hans og Grete.

+ Les mer

Se på kartet

Hamburg statsopera, Große Theaterstraße 25, Hamburg, Tyskland

En forestilling ved vannet

Der er ingen mangel på populære forestillinger i Hansabyen: De mest populære Broadway-showene finner raskt veien til Hamburg. Den mest interessante scenen er Theater im Hafen på bredden av Elben, og man kan også se storslagne forestillinger i Thalia Theater, Deutsches Schauspielhaus og Das Schiff. De som vil se vakker scenografi og overdådige kostymer og høre oppløftende musikk, kan sjekke programmene for de ulike scenene.

+ Les mer

Gå ikke glipp av Theater im Hafen

Se på kartet

Theater im Hafen, Norderelbstraße 6, Hamburg, Tyskland

Teatre og kabareter på Reeperbahn

Kabareter og teaterstykker

Sjarmerende, originale og av høy kvalitet: De mindre teatrene i Hamburg regnes også for å være i verdensklasse. Mange av disse scenene ligger i St. Pauli-strøket, som for mange år siden var et sjømannsstrøk, og som fortsatt er et populært forlystelsesstrøk i Hamburg. En av de mest kjente scenene er det stilige St. Pauli-teatret, det eldste i Hamburg, der du kan se moderne stykker. For en kabaretkveld kan du besøke Schmidt Tivoli, en inngang lenger ned langs Reeperbahn.

+ Les mer

Se på kartet

St. Pauli Theater, Spielbudenplatz 29, Hamburg, Tyskland

Foto

  • Et kjent navn i Hamburg i århundrer: Nico Tillmann, Flickr
  • Gå ikke glipp av Theater im Hafen: Vladimir Kruzhinov, 123rf
  • Teatre og kabareter på Reeperbahn: André-Pierre du Plessis, Flickr