Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Vakker natur i Blue Mountains

Imponerende fjell innhyllet i en mystisk blå tåke: Blue Mountains ligger bare en times kjøring fra Sydney. Et område med vakker natur, pittoreske landsbyer og nok aktiviteter for en hel uke.

Blue Mountains er en del av Greater Blue Mountains Area, et område med sju nasjonalparker som har blitt oppført på verdensarvlisten. Blue Mountains har fått navnet sitt fra den blå tåken som henger over disse fjellene, skapt av det store antallet eukalyptustrær. Ørsmå dråper av eukalyptusolje og støv bindes sammen i atmosfæren, og skaper en blå tåke i sollyset.

Lyrehale

Vandring i Springwood

Et besøk i Blue Mountains byr på gode muligheter for fotturer. Den 10 kilometer lange "Sassafra Gully Walking Track" begynner i Springwood, og er en behagelig tur langs brølende fosser, imponerende klippeformasjoner og klukkende bekker. Det tar om lag 4-5 timer å gå hele turen, men det finnes også en kortere rute som tar vel en time og gir et praktfullt inntrykk av regionen. Underveis kan du se en rekke fuglearter, inkludert lyrehale.

Engelske hager i Leura

Ta deg tid til en pause i småbyen Leura, kjent for sine sjarmerende historiske hus og vakre engelske hager. I oktober er mange av disse hagene åpne for publikum, under den årlige Leura Garden Festival. Langs hovedgaten i byen finnes det butikker, gallerier og restauranter. Her kan du spise lunsj med storartet utsikt mot Blue Mountains.

Postkontoret i Leura
Soloppgang ved De tre søstre

De tre søstre ved Katoomba

De tre søstre finnes på en rekke postkort og plakater. De er symbolet på Blue Mountains. Legenden forteller at disse steinene en gang var tre søstre fra en lokal stamme, som forelsket seg i tre brødre fra en annen stamme. Stammelovene forbød ekteskapet, men de tre mennene bestemte seg for å bortføre søstrene, noe som førte til en stammekrig. For å beskytte de tre unge kvinnene, forvandlet en heksedoktor dem midlertidig til stein. Heksedoktoren ble uheldigvis drept av de tre mennene, og ettersom han var den eneste som kunne bryte forbannelsen, har kvinnene helt siden den gang vært fanget i steinene. Fra byen Katoomba er det om lag to kilometer til Echo Point. Dette utkikkspunktet har magisk utsikt mot De tre søstre og den dype Jamison Valley.

Underjordiske elver i Jenolan-grottene

Jenolan-grottene på vestsiden av parken regnes som de vakreste grottene i Australia. Den klukkende lyden av underjordiske elver og de vakre kalksteinsformasjonene som er skapt i århundrenes løp, gir et uforglemmelig inntrykk. Gå langs de kunstige gangveiene, eller ta på hjelm og hodelykt for å utforske grottesystemets hemmelighet på egen hånd. Også spennende, men mindre farlig, er "Legender, mysterier og spøkelsesturer", der en guide forteller om Jenoland-grottenes uløste mysterier. Alt sammen i det spøkelsesaktige lyset fra en fakkel.