Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Naturens underverker rundt Kuala Lumpur

Gå gjennom tretoppene i tropiske regnskoger og stå ansikt til ansikt med en edderkoppape. Kjøl deg ned i jungelen ved et fjellandsby fra kolonitiden i en høyde på 1500 meter. Eller ta en nattlig båttur i en sampan, omgitt av tusener av flimrende lysbiller. I tillegg til byer og strender har Malaysia en spektakulær natur full av rare planter og dyr.

Naturelskere kan vente seg mange spennende opplevelser i Malaysia. Ifølge Conservation International er Malaysia et av de 17 land i verden med størst biologisk mangfold. Til sammen huser disse landene to tredjedeler av all flora og fauna. Tropisk regnskog dekker nesten halvparten av landet. Her finner vi 650 fuglearter, 210 typer pattedyr, 150 typer øgler, 80 froskearter, tusenvis av insektarter og 14 500 arter av planter og trær. Du trenger ikke reise langt - det er tre vakre naturreservater i nærheten av hovedstaden Kuala Lumpur.

Malaysias tropiske regnskog
Malaysias tropiske regnskog

Kuala Lumpur

Et naturlig svømmebasseng

Ansikt til ansikt med edderkoppaper

Det 1500 hektar store naturreservatet Bukit Lagong ligger i utkanten av Kuala Lumpur, og har blitt administrert av Forest Research Institute siden 1929. Gangveiene snor seg gjennom regnskogen og fører besøkende til fosser, naturlige kilder og vakre pikniksteder langs elven. Hovedattraksjonen er en 150 meter lang gangvei gjennom tretoppene – 30 meter over bakken, der du kommer ansikt til ansikt med tropiske fugler og edderkoppaper, med skyskraperne i Kuala Lumpur ragende i bakgrunnen. Reservatet er åpent fra kl. 9.30 til 14.30, unntatt mandager og fredager og når det regner.

+ Les mer

Se på kartet

Forest Research Institute Malaysia, Bukit Lagong, Kuala Lumpur, www.frim.gov.my

Seiling blant tusenvis av lysbiller

Halvannen times kjøring fra hovedstaden ligger en veldig annerledes type jungel, med kvelertrær, gigantiske bregner og mangrover. Denne skogen er åsted for et fortryllende naturfenomen. Tusenvis av små biller samles her hver kveld – de avgir et glitrende lys som er skapt av en biokjemisk reaksjon i buken. Disse lysbillene transformerer trærne langs elvebredden til glitrende juletrær, og flagrer rundt hodet på deg der du seiler nedover elven i en sampan. Lysbilleparken er åpen fra kl. 19 til 21. Vær klar over at det kan være tett med folk i helgene.

+ Les mer

Tusenvis av lysbiller glitrer i mangroveskogen

Se på kartet

Firefly Park Resort, Bukit Belimbing, Kuala Selangor, www.fireflypark.com
Britisk fjellandsby i den malaysiske regnskogen

Ta en utflukt til Fraser’s Hill

Britene grunnla Fraser’s Hill for å unnslippe den kvelende heten i Kuala Lumpur. Landsbyen er bygget på sju åser i en høyde av 1500 meter, omgitt av kjølig fjelluft, og består bare av et klokketårn fra kolonitiden, et postkontor, en golfbane, en pub og noen hoteller. Den er omgitt av grønne daler dekket med uberørt regnskog der det finnes 270 ulike fuglearter. Fraser's Hill ligger to timers kjøring fra hovedstaden. De siste kilometerne er veien enveiskjørt: biler kjører opp på like klokketimer, og ned på ulike.

+ Les mer

Se på kartet

Fraser’s Hill (Bukit Fraser), Pahang, www.pahangtourism.org.my