Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

NEMO vitenskapsmuseum: tid for eksperimenter!

En høy, grønn bygning over vannet i IJ-kanalen. Det er NEMO, det største vitenskapsmuseet i Nederland, der du kan kaste deg ut i eksperimenter og utforske vitenskap og teknologi. Enhver som er nysgjerrig på den verden vi lever i, vil elske dette interaktive museet – et perfekt sted for å lukte, høre, smake, føle og se hvordan planeten vår fungerer.

NEMO vitenskapsmuseum ligger i gangavstand fra sentralstasjonen i Amsterdam, og er lett gjenkjennelig på den store grønne kobberbuen. Den futuristiske bygningen er tegnet av den berømte italienske arkitekten Renzo Piano. Fra den store takterrassen på toppen av museet får man en fantastisk utsikt over byen. Innvendig er det fem etasjer fullstappet av fascinerende utstillinger som gir en underholdende innføring i vitenskap for besøkende i alle aldre.

Optiske illusjoner og energi

Lurer du på hva som skjer når det lyner? Eller hvor stor muligheten er for at utenomjordiske vesener skulle komme på besøk? Disse og mange andre emner får du vite om på NEMO. Museet lar barn og foreldre eksperimentere, undersøke og oppleve. I utstillingen «En verden av former» vil barna se større ut enn foreldrene sine i Ames-rommet, men sittende på en stol vil alle føle seg bittesmå.
Du kan også besøke utstillingen «Full av energi». Bruk vind, lys og vann til å fange så mye energi som mulig. Deretter kan du bruke denne energien til å drive all slags fascinerende gjenstander. Hvis energien omdannes riktig, vil gjenstanden bevege seg raskere og raskere! Besøkende vil også på en enkel og lærerik måte få forklaringen på hvorfor fornybare energikilder er bedre for miljøet enn fossile brennstoffer.
Fang din egen energi

Interaktiv energiutstilling

Kjenn energien fra vinden, vannet og solen og kjemp mot naturkreftene. Utstilingen «Energetics» består av skulpturer og installasjoner som besøkende kan leke med og teste ut. Fra solur til drage: bli nærmere kjent med elementene og lær hvordan bærekraftig energi fungerer. På taket finner du vanninstallasjonen Water Cascade. Den har 12 åpninger der det spruter ut vann, og bruker energi som er generert på sol- og vindøyene like ved. Mål kreftene dine mot et av elementene. Denne utendørsattraksjonen på taket av NEMO er gratis.
Nyt den fabelaktige utsikten fra NEMO