Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

New Yorks beste burgere

Hamburgeren er selve symbolet på det nordamerikanske kjøkkenet. Grunningrediensene er enkle: grovmalt oksekjøtt på et rundstykke, eventuelt med et salatblad og en dråpe ketsjup eller majones. Folk som besøker New York kommer imidlertid snart til å oppdage av variasjonsmulighetene er endeløse. Og i løpet av de seneste årene har den tradisjonelle "burgeren med pommes frites" gjort comeback som en rett på restaurantnivå.

Ingen vet nøyaktig opphavet til denne verdensberømte sandwichen, men det er ingen manko på stolte "oppfinnere". Mest sannsynlig startet det hele med mattradisjonene til tyske immigranter på havnen i New York. Amerikanerne fikk aldri nok av de flate kjøttbollene fra Hamburg, også kjent som "hamburgere", og dermed var det i gang. Hamburgere er fortsatt ekstremt populære, og det går sport i å servere den beste og mest originale varianten. I New York får du burgere i alle former og fasonger, fra de enkle til de meget eksklusive.

Det hele begynte i havnen
Det hele begynte i havnen

New York

Nordamerikansk sjarme hos Minetta

Black Label-burgere

Svarte og hvite fliser på gulvet, røde skinnstoler og en populær vintage-bar: velkommen til Minetta Tavern. Denne bistroen har en typisk nordamerikansk sjarme, med en enkel og klassisk meny. Med unntak av den verdensberømte burgeren deres! Black Label Burger er et sant fenomen, laget av såkalt "rib-eye"-biffkjøtt som har modnet i opp til 42 dager for å få en ekstra kraftig smak. Hvis du elsker burgere, må du sørge for å bestille bord hos Minetta.

+ Les mer

Se beliggenheten på kartet

Minetta Tavern, 113 MacDougal St, New York, NY, USA

Hamburger au français

Ingen salatblader, ingen tomat eller majones – disse tingene tar oppmerksomheten bort fra smaken, og brukes ikke på hamburgerne på The Spotted Pig, en gastropub som har tiltrukket seg store horder helt siden 2004. Burgeren deres består av grillet brioche med saftig oksekjøtt og en haug med oppsmuldret Roquefort, og har blitt en legendarisk New York-burger. Den serveres sammen med en stor porsjon løvtynne frites bestrødd med aromatisk rosmarin. Hamburgeren på Spotted Pig er en fest for sansene, og hvis du fortsatt vil ha mer, anbefaler vi den hjemmelagde ingefærkaken til dessert.

+ Les mer

Lekkert på The Spotted Pig

Se beliggenheten på kartet

The Spotted Pig, 314 W 11th St, New York, NY, USA

Shake Shack i parken

Burger i parken

En annen spesiell hamburger får du i Madison Square Park. I mange år har Danny Meyer servert New York-innbyggerne enkle burgere fra sin Shake Shack, en forhenværende pølsetralle han har gjort om til kiosk. Litt nordamerikansk ost, salat, tomat og den berømte Shack-sausen er alt den enkle burgeren trenger. Smakene er perfekt avbalansert, en beskjeden oksekjøtt-burger på et godt, mykt rundstykke. Selv om det er få stoler, har du hele parken for dine føtter! Så du kan nyte burgeren din i gresset eller på en av benkene.

+ Les mer

Se beliggenheten på kartet

Shake Shack, Madison Avenue, New York City, New York, USA

Napkins, please!

Denne elegante bistroen i Hell’s Kitchen har et godt rykte blant New Yorkere. Det er mye å velge mellom, men hovedattraksjonen er 5-napkin-burgeren, eller fem-servietters-burgeren. Som navnet antyder, trenger du flust med servietter (og pågangsmot) for å prøve den! Nesten 300 gram biffkjøtt på et mykt, hvitt rundstykke er ingen liten bragd. Hvis du tør prøve, kommer du til å bli overrasket over de vakkert karamelliserte løkringene, den intense smaken av smeltet Gruyere, og rosmarin-aiolien på en nydelig, medium stekt burger. Vær forberedt på litt søl!

+ Les mer

5-Napkin-burgeren

Se beliggenheten på kartet

5 Napkin Burger, 630 9th Avenue, Hell's Kitchen, New York City, New York, USA

Foto

  • Nordamerikansk sjarme hos Minetta: Wally Gobetz, Flickr
  • Lekkert på The Spotted Pig: Adam Kuban, Flickr
  • Shake Shack i parken: Sean Pavone, Shutterstock
  • 5-Napkin-burgeren: Foto De 5-Napkin Burger: Melanie Levi, Flickr