KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

De mest fristende butikkene i New York

Shopping i New York er definitivt mer enn bare endeløs prøving av klær og sko. Du kan kjøpe praktisk talt hva det skal være i The Big Apple, som har alt fra gigantiske bokhandlere til høyteknologiske kamerabutikker. Mange store butikkjeder har valgt å legge flaggskiputsalgene sine til denne pulserende byen, og med god grunn.

Shopping i New York er en opplevelse i seg selv. Byen er stor i omkrets, så du bør planlegge på forhånd hvor du vil dra, og tegne opp en rute for å unngå å måtte traske tilbake i dine egne fotspor. Manhattan er utvilsomt et kult sted å være, men hvis du liker å gå litt utenfor allfarvei, bør du dra til det trendy Brooklyn. Du vil bli overrasket over hvor mange skjulte hemmeligheter dette strøket rommer.

Flaggskipsforretninger i New York City
Flaggskipsforretninger i New York City

New York

Strand Books

Fjell av bøker

Med sine nesten 30 kilometer med bøker er Strand bokhandel på Broadway den ultimate fantasien for bokormer. Butikken har mer enn 2,5 millioner bøker i hyllene, fordelt på tre fullstappede etasjer. Fra New York Times-bestsellere til ekstremt sjeldne eller brukte bøker, her finner du alt mulig. Strand bokhandel ble grunnlagt i 1927 og er den eneste gjenværende butikken i den berømte "bokrekka", som en gang besto av hele seks kvartaler fulle av bokhandlere på 4th Avenue. Butikken kjøper også bøker, slik at du kan bytte ut en bok du har lest med en ny innen du reiser hjem.

+ Les mer

Se beliggenheten på kartet

828 Broadway, New York City

Blendende diamanter

Ikke noe annet smykkemerke i verden er så kjent som Tiffany & Co. Dette gullsmedimperiets flaggskip er butikken på prestisjefylte 5th Avenue. I filmen Breakfast at Tiffany’s sto Audrey Hepburn og stirret lengselsfullt på de strålende smykkene i vinduet. Og vindusshopping her er fremdeles en tiltrekkende aktivitet i seg selv, spesielt ved juletider. Inne i butikken er det diamanter, diamanter og enda flere diamanter. En skikkelig handel kan koste skjorta, men heldigvis finnes det også ting å få kjøpt her for under $ 250.

+ Les mer

“Opplev din egen Breakfast at Tiffany’s hos det verdensberømte juvelimperiet”

Se beliggenheten på kartet

727 5th Avenue, New York City

B&H Photo-Video

Fascinerende fotoforretning

Fascinerende er det beste ordet for å beskrive den gigantiske forretningen B&H Photo Video store. Glassmontre fulle av kameraer, objektiver, studioblitser og tilbehør lokker de besøkende. Den hjelpsomme betjeningen bak diskene sørger for at alt går greit, på tross av folkemengden. Så snart du har bestemt deg for hva du skal kjøpe, forsvinner gjenstanden ned i en beholder og blir brakt til kassen via et sinnrikt transportsystem i taket. Vær oppmerksom på at butikken er stengt på lørdager, den jødiske sabbaten.

+ Les mer

Se beliggenheten på kartet

420 9th Avenue mellom 33rd og 34th Street, New York City

Sjokolade til å få vann i munnen av

Det trendy Brooklyn-strøket DUMBO (District Under the Manhattan Bridge Overpass, strøket under Manhattan-broen) befinner seg til høyre og venstre for den stålblå Manhattan-broen. Her finner du sjokoladeforretningen til Jacques Torres. Den er et nirvana for "sjokoholikere". Det enorme utvalget av sjokolader, sjokoladekjeks og andre søtsaker ville gjort selv Willy Wonka sjalu. Gjennom vinduet kan du se sjokolademakerne lage de mest utrolige kreasjoner. De senere årene har Jacques ekspandert, og har nå også butikker på Manhattan.

+ Les mer

Manhattan-broen

Se beliggenheten på kartet

66 Water Street, Brooklyn, New York