Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Ingen mangel på forlystelser

Hver eneste kinesiske landsby har minst én karaokebar, hver by har minst én nattklubb og i de fleste storbyene finner du alle fasetter av kinesisk uteliv. Hongkong har den høyeste cocktailbaren i verden, Shanghai har jazzbarer og trendy nattklubber i overflod, mens Beijing er kjent for sine operaer. Kort sagt - uansett hvor du befinner deg i Kina vil du alltid finne noe som passer til feststemningen du er i.

Kinesisk uteliv har alt, det er bare spørsmål om hva du foretrekker. I de store nattklubbene bør du være klar over at det er vanlig å kjøpe "et bord for kvelden" for noen få hundre yuan. Da er vanligvis en flaske vin, litt frukt eller snacks samt personlig service inkludert. Hvis du er ute etter noe litt mer beskjedent, kan de mange barene og showene være et godt alternativ.

Hongkong om natten
Hongkong om natten

Hongkong – drinker og utsikt

Hotellene i Hongkong reserverer vanligvis toppetasjen til en cocktailbar, med panoramautsikt over byen. Når mørket faller på og lysene tennes, blir det hele langt mer spektakulært. Hvert hotell har sin egen stil. Mens M Bar i Mandarin Oriental bare ligger i 25. etasje, får de eksklusive cocktailene der – med ingredienser som hjemmelaget rom-smør, muskat og kanel – utsikten til Victoria-havnen til å se enda vakrere ut. OZONE, i 118. etasje i Ritz-Carlton, er den høyeste baren i verden, med en utrolig utsikt i klarvær. Men også ved sjøkanten finnes fine steder å ta seg en drink på – Aqua Luna, en junke med røde seil, tar deg med på en rolig tur rundt i havneområdet mens du nipper til drinken din.

Inngangen til OZONE Bar

Hangzhou og Guilin – show på vannet

Kinesernes evne til å sette opp forestillinger ble ettertrykkelig demonstrert ved seremoniene under de olympiske lekene i 2004 og 2008. Mannen bak disse forestillingene var regissøren Zhang Yimou, som er berømt for sin bruk av naturlig dekor i de imponerende showene sine. I en av produksjonene hans i den sørlige byen Yangshuo, kan tilskuerne se en daglig fremstilling av fiskernes og de etniske minoritetenes forhold til naturen. Dette spilles av 600 utøvere mot en bakgrunn av tolv karsttopper – og alt foregår på vannet. En annen av Zhangs forestillinger viser hundrevis av skuespillere som seiler, danser og spiller trommer. Den finner sted hver kveld på Vestsjøen i Hangzhou, og portretterer Hangzhous historie, mytologi og kultur.

Elveforestilling i Yangshuo

Shanghai – franske kafeer

Xintiandi-strøket i Shanghai består av boliger som ble bygget for halvannet århundre siden i shikumen-stilen, med grå murstein, svarte fliser og små bakgårder. I Xintiandi har disse gamle husene blitt restaurert og omgjort til et trendy strøk med kunstgallerier, boutiquer, barer, kafeer og restauranter. Området er så trivelig at det blir kalt Shanghais storstue. Dette bilfrie strøket er spesielt livlig om kvelden, da kafeene fylles opp og musikken toner gjennom plassene og bakgatene.

Forestilling på Vestsjøen, Hangzhou

Foto

  • Inngangen til OZONE Bar: kfcatles, Flickr
  • Elveforestilling i Yangshuo: CHEN HENG KONG, Shutterstock
  • Forestilling på Vestsjøen, Hangzhou: CHEN WS, Shutterstock