Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Norges tre favoritt-skianlegg

Skisport er Norges nasjonalidrett, og Oslo er den eneste hovedstaden i verden der du kan gå på ski innenfor bygrensen. Når nordmenn går på ski, foretrekker de likevel å gjøre en helgetur av det. Det er dusinvis av skianlegg rundt Oslo, med utallige løyper, fra de pastellgrønne til de beksvarte. I tillegg har området tusenvis av kilometer med turløyper og en rekke halfpipes for snøbrettkjørere.

Skibyen Kongsberg ligger nærmest Oslo, og er det stedet der den aerodynamiske teknikken innen skihopp ble oppfunnet. Skistedet Lillehammer ble verdensberømt takket være de olympiske vinterlekene i 1994, og Geilo har det eldste skianlegget i Norge, godt gjemt i det hvite vinterlandet halvveis mellom Oslo og Bergen. Disse tre skianleggene er favorittene til Osloborgerne, og ligger bare 1, 2 eller 3 timer med bil fra byen.

Kongsberg, en times kjøring fra Oslo

En time fra Oslo: Kongsberg

Mange medaljevinnende norske skihoppere har trent i dette fjellet, som er oppkalt etter kong Christian IV. På Skimuseet kan du få vite at den første aerodynamiske hoppteknikken, kalt kongsbergknekken, ble oppfunnet her like etter første verdenskrig. På Kongsberg Skisenter kan alpinentusiaster velge mellom 10 løyper, fra grønt til svart nivå, med en total lengde på 10 kilometer og en høydeforskjell på 330 meter. Løypene i Kongsberg er kanskje ikke Norges lengste, men beliggenheten bare en time fra Oslo gjør Kongsberg til et glimrende reisemål for en dag med snø og moro.

+ Les mer

Se på kartet

Kongsberg, Norge

To timer fra Oslo: Lillehammer

"Så du OL i ’94? Det var vakkert. Ren luft, hvit snø, pene jenter…" Det er mafiabossen Frank Taglianos beskrivelse av Lillehammer i den norske Netflix-serien Lilyhammer. Dessverre var de italienske designerskoene hans dårlig egnet til å gå i snø med – på Lillehammer bør man heller velge varme vintersko eller solide skistøvler. Lillehammer ligger ved den frosne innsjøen Mjøsa og er det best kjente skistedet i Norge, til tross for at byen er ganske liten og bare har en løype. Skianleggene i Kvitfjell og Hafjell like i nærheten har henholdsvis 23 og 31 løyper.

+ Les mer

Hafjell: 31 løyper, fra grønne til svarte

Se på kartet

Lillehammer, Norge

Geilo, det eldste skianlegget i Norge

Tre timer fra Oslo: Geilo

Geilo ligger i de snørike innlandsfjellene halvveis mellom Oslo og Bergen, og har det eldste skianlegget i Norge. Det var her dronning Sonja av Norge lærte å gå på ski, og her du finner de mest luksuriøse skihyttene. Selve byen eksisterer bare takket være Bergensbanen, som ofte kalles den vakreste jernbanestrekningen i verden. Da den nådde Geilo i 1907, dro fiffen i Oslo rett til Geilo for å base i snøen. Anlegget har 20 heiser og 39 løyper, med en total lengde på 33 kilometer. I tillegg til alpint, kan du også gå langrenn, kjøre snøbrett, telemarkski, hundeslede og ski-kiting.

+ Les mer

Se på kartet

Geilo, Norge

Foto

  • Kongsberg, en times kjøring fra Oslo: zen whisk, Flickr
  • Hafjell: 31 løyper, fra grønne til svarte: cliff hellis, Flickr
  • Geilo, det eldste skianlegget i Norge: Morten Fangel, Flickr