KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Hovedattraksjonene i Ocean Park

Å omtale Ocean Park som en fornøyelsespark virker ikke helt rettferdig. Hongkongs eldste fornøyelsespark ble grunnlagt i 1977, og har mye mer å by på enn karuseller og berg-og-dalbaner. Ocean Park inneholder både en dyrehage, et oseanarium, en fornøyelsespark og et forskningssenter. Dyrevelferd er en av parkens viktigste prioriteringer, og de ulike laboratoriene utfører viktig forskning.

Ocean Park er ganske stor, og består av to deler: Waterfront og Summit, bundet sammen av en gondolbane over Sørkinahavet - en attraksjon i seg selv. Parken byr på en unik kombinasjon av underholdning og informasjon, og er et perfekt sted å besøke for hele familien.

Lufttrikk i Ocean Park
Lufttrikk i Ocean Park

Hong Kong

Gigantpandaen i Ocean Park

Ansikt til ansikt med en gigantpanda

Ocean Park er berømt for sin enorme samling av dyr, en av de største og mest interessante samlingene i hele Asia. De mest bemerkelsesverdige dyrene er de fire gigantpandaene som lever i Giant Panda Adventure. Jia Jia og An An har bodd i Ocean Park siden 1997, og fikk i 2007 selskap med Le Le og Ying Ying. Bjørnene er ordentlige superstjerner i Hongkong. De imponerende områdene disse fire dyrene lever i er inspirert av de naturlige omgivelsene deres. Å stå ansikt til ansikt med en gigantpanda er virkelig en opplevelse for livet.

The Hair Raiser - berg-og-dalbane i Ocean Park

Adrenalin i Hair Raiser

En berg-og-dalbane med navnet Hair Raiser overlater lite til fantasien. Våghalser vil ha glede av denne bokstavelig talt hårreisende attraksjonen. Selv garvede spenningssøkere vil trenge tid til å hente seg inn etter en tur med hastigheter opp mot 88 kilometer i timen og noen overveldende G-kraft-looper. Men prøv å holde øynene åpne under turen så du ikke går glipp av den fantastiske utsikten over Sørkinahavet.

Utforsk gamle Hongkong

Gamle Hongkong understreker den store variasjonen i Ocean Park. Denne avdelingen tar besøkende tilbake til Hongkong slik den var på 50-, 60- og 70-tallet. Det høres kanskje ikke så spennende ut, men denne utstillingen er overraskende interessant. Heritage-trikken tar deg med gjennom de gamle gatene og til ulike høydepunkter i byen, inkludert en kopi av det tidligere klokketårnet ved Star-fergen. Ikke bli overrasket hvis du plutselig får øye på en engelsk telefonkiosk. Den britiske innflytelsen i kolonitiden er også på utstilling her.

Reis tilbake i til gamle Hongkong

Dra på eventyr med pingviner og hvalrosser

Polar Adventure er en av de nyeste attraksjonene i Ocean Park. Dette iskalde eventyret gir besøkende mulighet til å kikke under isen gjennom en undervannstunnel. I dette området bor det også en stor koloni av kongepingviner. En genser eller en lett jakke kan anbefales, for temperaturen i Polar Adventure holdes lav av hensyn til dyrene. For et enda mer spennende polareventyr kan du kjøre med Arctic Blast, en berg-og-dalbane med form som en bobsleigh.

Kongepingviner i Polar Adventure
Symbio: et spektakulært vannshow

Spennende vannshow i kinesisk stil

Avslutt besøket i Aqua City for å se Symbio, et spektakulært vannshow med hundrevis av fontener som gjennomfører en koreografert forestilling til oppløftende musikk. Midt i det frådende vannet viser en diger skjerm en kamp mellom to drager, akkompagnert av blendende lys og lydeffekter. Dragene forteller en moralsk historie om harmoni mellom mennesker og jord og behovet for å verne om planeten vår.