Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Svart belte i shopping

Nasjonalsporten i Hong Kong, ved siden av å spise, er definitivt shopping. Det er vanskelig å velge blant de over 100 kjøpesentrene. Metropolen fremstår som en labyrint av shoppingparadiser, travle gågater og håndverksjapper. Heldigvis har hvert strøk sine egne produkter og priser. Med litt forberedelse vet du nøyaktig hvor du skal gå.

De mest populære handlestrøkene er Central og Sheung Wan. Disse to distriktene grenser til hverandre på Hong Kong-øya, og har de mest elegante kjøpesentrene. De omkringliggende kontorbyggene og hotellene er nesten like høye som prisene, og dette er den mest kosmopolitiske delen av Hong Kong. Ved siden av verdenskjente merkevarebutikker finner du også lokale boutiquer, antikvitetsforretninger og kunstgallerier. Elegante restauranter, ofte med Michelin-stjerner, finnes også på flere steder rundt om i bydelen.

Et kjøpesenter i Hongkong
Et kjøpesenter i Hongkong

Hong Kong

Shopping i Mong Kok

Mong Kok betyr "det travle hjørnet", og det er ingen overdrivelse: Dette strøket i Kowloon er det travleste i verden. Nathan Road går gjennom strøket, og gir en kaleidoskopisk utsikt over byen. Handlegatene i denne delen av Hong Kong er alltid fulle av folk, til enhver tid på døgnet. Selgerne snor seg gjennom folkemengden med plakatene sine høyt i været. På begge sider av gaten finner du de nyeste kameraene og smarttelefonene, mens neonlysene kjemper om oppmerksomheten over gatenivå.

Du kan unnslippe maset og kjaset ved å gå inn i et av de store kjøpesentrene. Dette er ikke småsjapper. De kan ha opptil 23 etasjer med butikker og restauranter. På Grandville Road, en sidegate til Nathan Road, finnes fabrikkutsalg som selger internasjonale og lokale klesmerker med store prisavslag. Gaten er populær blant lokale fashiondesignere og studentene på designakademiet på hjørnet: De er ute etter alt annet enn tradisjonell design.

Travle Mong Kok

Shopping i viktoriansk stil

I hjertet av Kowloon ligger "1881 Heritage". Dette monumentale, tidligere hovedkvarteret til Hong Kongs marinepoliti, er blitt omgjort til et allsidig shoppingsenter. I den viktorianske hovedbygningen finnes eksklusive butikker, et boutiquehotell og fine restauranter. Levninger fra kolonitiden ligger strødd rundt komplekset, blant annet staller og en gammel brannstasjon. Time Ball Tower er en annen slående attraksjon: Hver dag på slaget ett senkes en kule ned fra toppen av tårnet, som var synlig fra havnen, slik at sjøfolkene kunne stille kronometrene på båtene nøyaktig.

Foto

  • Travle Mong Kok: Igor Plotnikov, Shutterstock