Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

På innkjøpseventyr i Altona

Altona ligger over "grensen" fra Sankt Pauli, og var en uavhengig by helt frem til 1938. Fortsatt utstråler strøket en fri atmosfære. Denne delen av Hamburg huser hippe folk i trettiårene, kunststudenter og andre kreative typer. Gågater med boutiquer, designersjapper og gallerier ligger side om side med bistroer og strandbarer – forfriskende annerledes enn det travle bysenteret i Hamburg.

Kanskje er det historien som gir strøket dets unike atmosfære. Altona var opprinnelig dansk, og en av de viktigste havnebyene i kongeriket Danmark. Byen var uavhengig i mange år, og ble først innlemmet i Hamburg i 1938. Strøket utstråler fortsatt litt av denne uavhengige atmosfæren. Det er her du finner uavhengige klesforretninger, alternative platesjapper og designermøbler i Hamburg.

Søtt dameundertøy

Hvis du vil utforske butikkene i Altona, kan du begynne i Ottenser Hauptstraße, en trivelig og livlig handlegate. Ta en titt innom Der Schaukelstuhl (gyngestolen), en liten interiørdesign-forretning som spesialiserer seg i gyngestoler og sofasenger av høy kvalitet. For søte fristelser kan du besøke B.Sweet litt lenger ned i gaten. De har en interessant kombinasjon av kunstferdig presentert sjokolade og sett med dameundertøy. I enden av gaten finner du Adler Altona, en uimotståelig butikk med herreklær og tilbehør, med merker det er vanskelig å få tak i andre steder i Tyskland.

“Sjokolade og dameundertøy i B.Sweet”

Retube-verkstedet
"Marktzeit" på fabrikken

Brunsj på fabrikken

For enda mer kreativitet og originalitet kan du fortsette handleeventyret i nordlig retning. Besøk Retube på Hohenesch, der gamle traktordekk har fått nytt liv som hippe designervesker. Lenger nord kommer du til Fabrik, en forhenværende fabrikkhall der det nå er et populært nabolagsmarked i helgene. I tillegg til (brukte) smykker, klær og kunst vil du også finne hjemmelagde lekkerbiskener av alle slag – fra brød og syltetøy til rabarbrasaft. Et perfekt sted for en brunsj.

Foto

  • Retube-verkstedet: Retube.eu
  • "Marktzeit" på fabrikken: Fem Eggers, Flickr