Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

På kanten av Grand Canyon

Uansett hvor mange bilder du har sett av Grand Canyon, kan det ikke sammenlignes med det første virkelige glimtet av dette underverket. Den enorme dybden, steinene i alle mulige nyanser av rødt og den glitrende Colorado-elven i bunnen av juvet er en uforglemmelig opplevelse. Den enorme størrelsen på juvet går først opp for deg når du står på kanten. Og selv da ser du bare en liten del av dette naturfenomenet.

Ingen vet nøyaktig hvor gammelt Grand Canyon er, men man har regnet ut at steinene på bunnen av juvet kan dateres 1,8 milliarder år tilbake. Fra Las Vegas kan du ta en dagstur med fly eller helikopter, men for virkelig å oppleve Grand Canyon er det bedre å reise med bil og overnatte i en av de mange parkhyttene. Solnedgangen i Grand Canyon er et virkelig minneverdig øyeblikk.

Soloppgang over Grand Canyon
Soloppgang over Grand Canyon

Las Vegas

Til fots

De mange turstiene i Grand Canyon gir ideelle muligheter til å utforske dette naturfenomenet til fots. Du kan også komme deg helt ned til Colorado-elven til fots, men det krever en del forberedelser. Vennlige oppsynsmenn i besøkssenteret kommer gjerne med anbefalinger av de beste rutene. Den letteste ruten er Rim Walk: en tur på noen kilometer langs kanten av juvet, med fabelaktig utsikt. De som foretrekker en kort nedstigning, kan velge South Kaibab Trail. Den første nedstigningen langs veggene av juvet er ganske bratt, men anstrengelsen blir kompensert for av en fantastisk utsikt ned i juvet. South Kaibab Trail fortsetter hele veien ned til Colorado-elven, og du kan gå så langt eller kort som du vil. Er du i god form, kan du gå hele veien, og overnatte i Bright Angel Campground.
Utsikt fra helikopteret

Utsikt fra luften

Den eneste måten å få panoramautsikt over juvet på, er fra luften. Du kan fly over i fly, men en helikoptertur er mye mer spektakulær. Gjennom de store glassvinduene får du fantastisk utsikt over de svimlende dybdene i juvet og av Colorado-elven. Høydepunktet er flyvningen gjennom Dragon Corridor på sørsiden, den bredeste og dypeste delen av juvet.

Fra gangbroen

Fra gangbroen Skywalk kan du også få utsikt ovenfra, og det uten å forlate bakken. Denne glass-gangbroen ble åpnet i 2007 i Grand Canyon West. Landet tilhører Hualapai-indianerne, og du må betale for å krysse gangbroen og få adgang til Grand Canyon West. Glass-gangbroen stikker om lag 21 meter ut fra veggen av juvet, og gjør det mulig å stirre rett ned i juvet.
Gangbroen Skywalk

Foto

  • Gangbroen Skywalk: jabiru, Shutterstock