Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Oslo for folk som elsker moderne kunst

Selv om Oslo er en liten by med en befolkning på bare 600 000 mennesker, inneholder den mye kunst. Ikke bare finnes det dusinvis av gallerier, men også rundt 50 museer og utstillinger omkring alt fra Edvard Munch til vikingskip og Nobels fredspris. Tilhengere av moderne kunst trenger heller ikke å bli skuffet: Med åpningen av Astrup Fearnley-museet kan Oslo skryte av nok en toppattraksjon.

De fleste museene har en rimelig inngangspris. Noen museer, Museet for samtidskunst og Stenersenmuseet, har til og med gratis adgang på søndager. I stedet for å betale for museene separat, kan du også kjøpe et Oslo Pass (NOK 270 for 24 timer, om lag 33 euro), som gir adgang til dusinvis av museer. Det kan lønne seg å planlegge besøket nøye, for mange av museene er bare åpne fra kl. 12.00 til kl. 16.00, og mange er dessuten stengt på mandager.

Oslo: en by med stor tetthet av kunst
Oslo: en by med stor tetthet av kunst

Oslo

Renzo Pianos Astrup Fearnley-museum

Renzo Pianos seilbåt i glass

Nest etter Operahuset er Oslos nyeste stolthet Astrup Fearnley-museet, tegnet av Renzo Piano. Denne topparkitekten tegnet Centre Pompidou i Paris og The Shard i London, og ledet totalrenovasjonen av Potsdamer Platz i Berlin. Den futuristiske bygningen til 80 millioner euro, med et glasstak formet som seilet på et tremastet skip, funkler ved Oslofjorden. Kunsten er også av og til temmelig eksplisitt, fra den bevisst smakløse Blow Job av Jeff Koons til operasjonsklare genitalier av Damien Hirst.

+ Les mer

Se på kartet

Astrup Fearnley-museet, Strandpromenaden 2, Tjuvholmen, Oslo

Arven etter steinrike Stenersen

I løpet av sin livstid samlet steinrike Rolf Stenersen en prestisjefylt samling av norsk modernistisk, realistisk og avantgardistisk kunst fra 1850 til 1970. Etter sin død donerte han 300 malerier og hundrevis av skisser og tegninger til Oslo by. Disse, sammen med to andre private samlinger, kan nå beundres i Stensersenmuseet i nærheten av Aker Brygge. Hovedverkene er malerier av Edvard Munch, Ludvig Karsten og Amaldus Nielsen.

+ Les mer

Kunst i Stenersenmuseet

Se på kartet

Stenersenmuseet, Munkedamsveien 15, Sentrum, Oslo

Museet for samtidskunst i Oslo

Moderne kunst i et bankhvelv

Den rigide fasaden på den gamle bankbygningen røper ingen ting om det lille, men fine museet innenfor, fylt med kunst fra etterkrigstiden. Utenfor, på Bankplassen, står et stort kunstverk av Richard Serra kalt Shaft og ruster, mens art nouveau-interiøret av granitt og marmor huser en roterende utstilling av 5 000 arbeider og forfriskende temporære utstillinger av samtidskunst. Huset rommer også en fint arrangert museumsbutikk og en trivelig kafé. Inngangsbilletten gjelder også for tre andre avdelinger av Nasjonalmuseet.

+ Les mer

Se på kartet

Museet for Samtidskunst, Bankplassen 4, Sentrum, Oslo

Foto

  • Renzo Pianos Astrup Fearnley-museum: Nic Lehoux, Astrup Fearnley Museum
  • Kunst i Stenersenmuseet: Geir Arne Brevik, Flickr
  • Museet for samtidskunst i Oslo: Morten Thorkildsen/Innovation Norway, Visitnorway.com