Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Oslomarka: Ta T-banen inn i skogen

I Oslo lokker naturen på deg fra alle kanter: fra vannsiden er Oslofjorden full av øyer som er perfekte for øyhopping, og på landsiden grenser byen til Oslomarka. Dette skogsområdet på 1 700 kvadratkilometer – med atskillige kilometer med merkede stier gjennom kjølige daler, over grønne åser og forbi rødmalte stuer ved klare, blå innsjøer – ligger bare 15 minutter fra bysentrum.

Nordmenn elsker friluftslivet, og Oslo har et gigantisk skogsområde innenfor bygrensen. Ta T-banen til Oslomarka, gå i 15 minutter, og – voilà! – du er alene midt i en fantastisk skog. Du kan ta deg en kort spasertur, men en lengre fottur er også en mulighet – du finner et titalls overnattingshytter, noen ubetjente, andre med betjening som serverer frokost og middag. I et nøtteskall: tre alternativer for å nyte naturen i nærheten av byen, fra ettermiddagspiknik til overnattingsturer.

Endestasjon på T-banen: Sognsvann

Piknik ved Sognsvann

Sognsvann er et populært sted i Oslomarka om sommeren. Tett ved byen, og lett å komme til med T-banen (ta linje 3 til endestasjonen) finner du en klar, blå innsjø omgitt av grønne grantrær. Mange besøkende greier seg med en kort spasertur, en piknik eller en dukkert i innsjøen, men de som vil tilbringe mer tid ved Sognsvann, kan ta inn på Olympiatoppen Sportshotell.

+ Les mer

Se på kartet

Sognsvann, Oslomarka, Oslo

Frognerseteren: en restaurant i dragestil

Linje 1 på T-banen går rett til Frognerseteren på 30 minutter. Fra radiotårnet Tryvannstårnet snor mange titalls merkede stier seg gjennom skogen, med panoramautsikt over byen og fjorden underveis. På Frognerseteren restaurant, bygget i 1891, kan du spise middag. Denne trebygningen er et vakkert eksempel på "dragestil", viking-versjonen av art nouveau. Vil du overnatte? Ta T-banen fem stoppesteder tilbake. Der, ved siden av den berømte hoppbakken, finner du det like historiske Holmenkollen Park Hotell.

+ Les mer

Restaurant Frognerseteren i dragestil

Se på kartet

Frognerseteren, Oslomarka, Oslo

Bjørnsjøen

En helg på Kikutstua

En dagstur er hyggelig, men nordmenn foretrekker helgeturer. Et populært turmål er Kikutstua, en hytte med rom for to eller fire personer, med delte bad, Wi-Fi, en lobby med sprakende ild i peisen og en trivelig restaurant. Den ligger ved Bjørnsjøen, og er et perfekt utgangspunkt for dagsturer. Hytta ligger om lag 12 kilometer til fots fra nærmeste bussholdeplass, men bagasjen kan fraktes på forespørsel.

+ Les mer

Se på kartet

Kikutstua, Oslomarka, Oslo

Foto

  • Restaurant Frognerseteren i dragestil: Nuno Cardosa, Flickr
  • Bjørnsjøen: Mats, Flickr