Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Paradiset utenfor kysten av Jakarta

Få øyeblikk før du lander i Jakarta, kikker du ned på dusinvis av små øyer i Javahavet. Dette er den vakre øygruppen Pulau Seribu — velsignet med palmetrær, sandstrender og korallrev. Og selv om noen av øyene ikke er lenger enn en halvtime med båt unna Jakarta, føler du deg som i en helt annen verden.

De fleste ferierende som vil unnslippe Java og byene der drar ganske enkelt østover til den neste store øya: det tropiske strandparadiset Bali. De går som regel glipp av Pulau Seribu, som — kanskje nettopp av den grunn — fortsatt er fantastisk stille. På noen av øyene bor det fiskere, noen av dem har til og med bygninger som dateres tilbake til Det nederlandske østindiakompaniets dager. Men de fleste av de 110 øyene tilhører en nasjonalpark, og er ubebodde.

Hvitt, grønt og blått på Bintang
Hvitt, grønt og blått på Bintang

Jakarta

Plass for skilpadder

Øyene utenfor kysten av Jakarta kalles Pulau Seribu, som betyr "Tusen øyer"’. Navnet er en overdrivelse, det er "bare" 110 øyer – men hver eneste en av dem er unik på sin egen måte. Jo lenger en øy ligger fra fastlandet, desto klarere er vannet og desto finere er sanden på strendene.

Disse øyene rett utenfor kysten har ikke bare vakker natur å by på, men også historiske skatter — i seg selv en grunn til å besøke dem. I 1615 anla nederlenderne et skipsverft på øya Onrust, der de vedlikeholdt skipene til Det nederlandske østindiakompaniet. I årene som fulgte bygde de også et fort av rød stein og koraller på naboøya Kelor. Selv om britene ødela disse bygningene ved flere anledninger, står en god del ruiner igjen.

Øya Pramuka ligger et stykke unna, og er kanskje den travleste i øygruppen - selvfølgelig relativt sett, sammenlignet med Jakarta. Øya har en sommerfuglhage og et senter for avl av skilpadder. Hvis du er heldig, kan du se unge skilpadder bli satt ut i havet.

En havskilpadde i korallrevet

En natt i paradis

Pulau Macan er en gruppe øyer som ligger bare 90 minutter med båt fra hovedstaden. Et av feriestedene på øya, Tiger Island Village & Eco Resort, er rett og slett bygget av drivved. De stilige og komfortable bungalowene ligger gjemt mellom tropiske blomster og palmetrær. Betegnelsen "øko" overholdes omhyggelig her, ettersom de fleste ansatte på feriestedet er lokale, grønnsakene komme fra stedets egen hage, møblene er laget av lokale snekkere og vannet i dusjen er oppsamlet regnvann. Her kan du tilbringe dagene med å utforske undervannsverdenen, eller padle over til en naboøy.
Tiger Island Village & Eco Resort

Foto

  • Tiger Island Village & Eco Resort: Brianna Laugher, Flickr