Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Fred og ro i nærheten av Shanghai

Vannlandsbyen Zhujiajiao ligger bare en times kjøring fra det travle, moderne bysentrum av Shanghai, men det føles som en helt annen verden - 1700 år tilbake i tid. De mange kanalene og elvene gjør dette "Shanghais Venezia" til et populært reisemål for en dagstur. De besøkende kommer for båtturen, og for å beundre den pittoreske tradisjonelle arkitekturen.

Det er ytterligere tre tilsvarende vannlandsbyer rundt Shanghai, men Zhujiajiao er den best bevarte. Her vil du få se noen unike broer med buer som spenner over vannveiene. Elvene er hovedveiene, ettersom transport stort sett foregår med båt. Slapp av mens du seiler langs vannveiene, mellom piletrær, templer og hager. Det hektiske bylivet i Shanghai virker langt mer enn en times kjøring unna.

Elegante buer over vannet
Elegante buer over vannet

Shanghai

36 perler

Zhujiajiao er også kjent som Perlestrømmen. Det skyldes først og fremst det glitrende vannet. Du finner også andre skjønnhetsperler her: Landsbyen har 36 broer med fantastisk, raffinert arkitektur, laget av tre, stein og marmor. Fangsheng-broen fra 1571 er den klart største. Den spenner over vannet med fem buer, og er rikt dekorert med drage- og løveornamenter.

Men det er langt mer å se enn bare vann og broer: Den enkle, historiske arkitekturen i de mange bakgatene er også verdt et besøk. Langs disse bakgatene finnes det butikker, restauranter og hus, men også templer og spesielle hager. Kezhi-hagen består av tre deler: selve hagen, en kunstig ås og en sal. Her finner du også den høyeste bygningen i landsbyen: fire etasjer, med en paviljong på toppen. Hagen ble bygget i 1912, og er også kjent som Ma-familiens hage.

+ Les mer

“Den største broen dateres tilbake til 1571, og spenner over vannet med fem buer”

Se på kartet

Zhujiajiao

Rett gjennom landsbyen Zhujiajiao

Kinesisk håndverk

Buddhisttemplet Yuanjin har stått i 600 år der Caogang-elven og Perleelven møtes. Den imponerende bygningen er også kjent som "Keiserinnetemplet" – etter skulpturen av Chenzhous hellige mor, som ble funnet her. Hvis du blir inspirert av den storslagne kunsten i templet, kan du besøke det 2000 kvadratmeter store kunstgalleriet Shanghai Y i landsbyen. Andre høydepunkter inkluderer det gamle Tong Tian He-apoteket og postkontoret som dateres tilbake til Qing-dynastiet.

Kinesiske lykter i Yuanjin-templet