Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

På sykkel langs Themsen

London gjør en stor innsats for å bli mer sykkelvennlig. Ordføreren har personlig gått inn for å opprette "bicycle highways" - "sykkel-hovedveier" - og de senere årene har et titalls sykkelstier blitt bygget i og rundt byen. Man kan nå leie sykler overalt, noe som gjør London til en ideell by for en sykkeltur med familien. Det er fin trening, økonomisk og lar deg se byen på en helt ny måte.

London på sykkel – hvem ville vel ha trodd det var mulig for bare noen år siden? Nei takk. Men den britiske hovedstaden er raskt i ferd med å få et mer sykkelvennlig image. Den noe eksentriske ordføreren Boris Johnson har lagt fram ambisiøse planer om å skape sykkel-hovedveier i sentrum, og vil overbevise millioner av pendlere om å la bilen stå en gang for alle. London har nå mange titalls sykkelutleieselskaper, og en offentlig "hvit sykkelplan" som er spesielt praktisk for besøkende.

Leiesykler for hele familien
Leiesykler for hele familien

London

På sykkel langs kulturminneruter

Det finnes flere ruter som egner seg godt for turer sammen med barn, som den 27 kilometer lange ruten som kalles Thames Cultural Cycling Tour, langs alle slags arkitektoniske landemerker. Den går fra South Bank på sørbredden av Themsen til det historiske strøket Rotherhithe og det kongelige observatoriet i Greenwich. Du krysser deretter Themsen gjennom en tunnel med hvelvet tak (åpnet i 1843), sykler gjennom forretningsstrøket Canary Wharf, og krysser omsider over Tower Bridge tilbake til South Bank. Et rutekart kan lastes ned i ulike formater, til og med som plakat.

Sikkerheten er viktig. London er selvsagt mer folksom og trafikkert enn mange andre byer. Det er viktig at både barn og voksne bruker hjelm, ikke bare på grunn av mulige trafikkfarer, men også fordi ikke alle sykkelveier er like jevne. En sykkelbjelle er obligatorisk, og etter solnedgang er det påbudt med refleksklær og lykt. Og det skader ikke å sjekke at bremsene virker som de skal på alle syklene før dere triller i vei.

London – på sykkel!
På sykkel gjennom Hyde Park

Den raskeste veien fra A til B

London har en sykkelforening som heter London Cycling Campaign. De arrangerer sykkelturer på spesielle dager, eller turer med spesialtemaer, som annonseres på nettsiden deres. Siste fredag i hver måned tar hundrevis av londonere syklene fatt for en gruppe-sykkeltur gjennom byen. Hele familien kan delta i denne "Critical Mass Ride", en fin og unik måte å utforske byen på. Nettsiden inneholder også et verktøy for å sette sammen den perfekte sykkelruten mellom ulike start- og bestemmelsessteder i byen. http://lcc.org.uk/

Foto

  • London – på sykkel!: Bikeworldtravel, Shutterstock