Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Perfekte patisserier

Makroner i alle regnbuens farger, glinsende bringebærterter og chocolate éclairs: Du får garantert vann i munnen bare av å se gjennom vinduene på et gjennomsnittlig parisisk patisserie. Kaker er en kunstform her – mange konditorer trener i to år før de får praktisere håndverket sitt.

Man skiller strengt mellom baker og konditor i Frankrike. Du går til boulangeriet for å kjøpe brød, og til en av de mange pâtisseriene for kaker og bakverk. De har alltid utmerket kvalitet, og det er nærmest umulig å feile. Men Paris ville ikke være Paris hvis det ikke fantes noen svært spesielle utsalg. Den store utfordringen er å velge.

Makroner i alle regnbuens farger
Makroner i alle regnbuens farger

Paris

Pierre Hermés fantasi

Pierre Hermé er et fenomen. Denne franske konditoren er en celebritet, berømt for sin innovative tilnærming til tradisjonelle franske delikatesser. Hans mille-feuille er legendarisk, i likhet med makronene. Monsieur Hermé kombinerer hverdagslige smakstilsetninger som vanilje med eksotiske ting som grønne oliven. Eller hvordan høres det ut med makroner med en smak av crème brûlée? Hermé har flere utsalg i Paris. Den største av dem ligger i 1. arrondissement i rue Cambon nr. 4. Det skinnende, ultra-moderne interiøret er langt fra hva du ville ha forventet, og kvinnene bak disken går i stiletthæler.

+ Les mer

Pierre Hermé-butikken

Pierre Hermé

4 rue Cambon

Ladurée

Oh là là… Ladurée

Det første utsalget til Ladurée, som nå finnes over hele verden, åpnet dørene i rue Royale i Paris i 1862. Du kan drikke thé eller café her ledsaget av en av de utallige delikatessene. Hver av dem er like elegante som belle-époque-interiøret med glitrende lysestaker og pastellfarger i en lys grønn tone. Kremfyllingen på de ørsmå sitrontertene smelter på tungen, mens øynene forføres av perfekte vanilla éclairs, sjokoladekjeks og religieuses au café. Noen av lekkerbiskenene er så vakkert laget at det nesten er en skam å spise dem. Det gjelder ikke minst for Saint-Honoré Rose Framboise, en kreasjon av luftig butterdeig, pisket krem, fondant og, selvsagt, bringebær.

+ Les mer

Ladurée

16 rue Royale

Drømmenes patisserie

Det finnes ikke makent til Philippe Conticinis patisserie. Som navnet antyder, er La Pâtisserie des Rêves en drøm for søtmonser. Denne butikken har hyllene fulle av lekkerbiskener mot en bakgrunn av rosa, grønt og oransje. Conticini viser kreasjonene sine under glassklokker. Disse kakene er bare til pynt – så snart du har valgt, bestiller du av personalet, som henter et ferskt produkt fra kjøleren. Gå ikke glipp av Grand Cru: Med flere lag av sjokolade fra Venezuela, er dette en munnfull til å dø for. Du kan like godt bestille to av gangen – du kommer ikke til å angre.

+ Les mer

Patisserie des Rêves

La Pâtisserie des Rêves

93 rue du Bac

Foto

  • Pierre Hermé-butikken: Pierre Hermé
  • Ladurée: Ladurée
  • Patisserie des Rêves: La Pâtisserie Rêves