Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Pisco sour: nasjonalcocktailen

Lima har fått litt av et rykte som kulinarisk reisemål, og ikke bare på grunn av maten. Nasjonalcocktailen har også erobret verden, og praktisk talt enhver bar med respekt for seg selv serverer en variant av pisco sour.

Chile og Peru har kranglet i lengre tid om opphavet til pisco, et druedestillat med et alkoholinnhold på minst 38 prosent. Begge land hevder å ha oppfunnet pisco, og betrakter den som sin nasjonaldrikk. Pisco sour som nasjonalcocktail er en logisk vri. Mange kjennere foretrekker den peruanske piscoen fremfor den chilenske, fordi druene fra Peru er søtere. Derfor trenger ikke den peruanske piscoen noen ekstra tilsetninger, som vann eller sukker.

Pisco sour: en peruansk klassiker

En pisco sour består av bare fem hovedingredienser: pisco, limejuice, pisket eggehvite, angosturabitter og sirup. Det er viktig å bruke limejuice og ikke sitronjuice, ettersom syreinnholdet er svært forskjellig. Smaken blir imidlertid også preget av hvilket drueslag som brukes. Pisco kan lages med åtte ulike druevarianter. Avhengig av hvilken druetype og tilberedelsesmetode som brukes, kan pisco noen ganger minne om tequila, andre ganger mer om vodka. Nøyaktig som med ulike vintyper vil ekspertgourmeter kunne skille alle mulige pisco-smaker fra hverandre, fra pære til mandel, fra agurk til honning. Noen typer pisco nytes bar, andre er perfekte for pisco sour. I tillegg til "sour"-klassikeren, finnes det tallrike andre piscococktailer, laget med mango, slangeagurk eller ingefær.Det er mange steder i Lima som serverer perfekte pisco sour. Et av dem er Gran Hotel Bolivar, det berømte hotellet midt i den gamle bykjernen. Forfatteren Ernest Hemingway sies å ha fått i seg et rekordstort antall pisco sours her. Staute drikkere kan fortsatt slukke tørsten med stil, og bestille cocktail i et ekstra stort "katedralglass".

Kafeer i Miraflores-strøket

40 forskjellige cocktailer

Huaringas er et virkelig populært sted. Denne loungen i flere etasjer ligger over restaurant Brujas de Cachiche i Miraflores-strøket, og er kjent for sitt store utvalg av pisco sour-cocktailer. Dette er et populært sted for folk fra Lima, som kommer her for en drink før de drar videre til de større nattklubbene. På menyen står mer enn 40 typer pisco sour, så du finner sikkert noe du liker.

+ Les mer

“Pisco sour blir tradisjonelt ofte drukket til lunsj”

Se på kartet

Huaringas, Surquillo, Miraflores 15074, Peru

Foto

  • Kafeer i Miraflores-strøket: Sven Schermer, 123rf