Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Place du Capitole: byens hjerte

Monumental og sjarmerende: Place du Capitole er selve hjertet i Toulouse. Det er alltid livlig på plassen – fra markedsdager og feiringer av rugbykamper til grupper av festende studenter og nygifte som kommer ut fra rådhuset – dette er det perfekte stedet for å kikke på folk.

Bygningene som omgir Place du Capitole illustrerer hvorfor Toulouse har tilnavnet "la ville rose" (den rosa byen). Bygningene er laget av rød teglstein, og får en vakker rød glød ved soloppgang. Østsiden av plassen er dominert av det imponerende rådhuset, kjent som "Capitol". Tre flagg vaier på bygningsfasaden: det europeiske, det franske og det oksitanske, en hyllest til den opprinnelige kulturen og språket ("Langue d’Oc") i regionen. På selve plassen står et gullfarget oksitansk kors og funkler i skjæret fra gatelysene om kvelden.

Rådhuset på Place du Capitole
Rådhuset på Place du Capitole

Toulouse

Historie og sjarme

Flere deler av en middelalderport ble funnet under byggingen av et underjordisk parkeringshus under Place du Capitole for få år siden. Det var ingen stor overraskelse, ettersom Toulouse har blitt styrt herfra siden 1100-tallet. Fasaden på dagens rådhus dateres tilbake til 1750, og har en imponerende nyklassisistisk stil. Røde teglstein er blandet med ornamenter i hvit kalkstein og søyler av rosa marmor. Bak den 120 meter lange fasaden ligger ulike rom fra forskjellige perioder. De er åpne for publikum. Gå rundt i den vakre borggården, se den elegante trappen og de ulike representasjonsrommene med takmalerier, fresker og forgylte treskjæringsarbeider. Den samme bygningen huser også konsertsalen for byens opera og symfoniorkester. På baksiden av rådhuset finner vi den eldste bygningen på Capitol: borgtårnet fra 1500-tallet. Tidligere rommet tårnet byarkivet, men nå holder Office du Tourisme, byens turistkontor, til her.

Foran Capitol finnes flere trivelige uterestauranter. Bortgjemt som de er under buegangene, gir restaurantene god utsikt til alt som foregår på plassen. Den eldste av dem er Le Bibent, et typisk fransk brasserie fra 1882 med et luksuriøst interiør. Enkelte trivelige handlegater finnes rundt Place du Capitole, som Rue d’Alsace-Lorraine og Rue Saint-Rome – begge fulle av herlige boutiquer. Det berømte franske varemagasinet Galeries Lafayette har også en filial i nærheten av plassen.

Place du Président Thomas Wilson

En travel studentby

Med over 100 000 studenter er Toulouse den tredje største universitetsbyen i Frankrike, og studentene er ikke vanskelige å få øye på. Flere universitetsfakulteter ligger i nærheten av Place du Capitole. Hvis du vil stikke innom et av stedene der studentene vanker, kan du gå via Rue Lafayette til Place du Président Thomas Wilson. Denne grønne plassen (med en fontene og en karusell i midten) er omgitt av kafeer, restauranter og kinoer – populære steder for unge Toulousere.

Foto

  • Place du Président Thomas Wilson: Eric lecaroubier, Flickr