Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Plaza de Mayo: byens hjerte

Den mest berømte plassen i Buenos Aires er Plaza de Mayo. Den er ikke bare byens hjerte, men også Argentinas politiske hjerte. Demonstrasjoner finner sted her hver eneste uke. En av de mest berømte demonstrasjonene arrangeres av Mødrene på Plaza de Mayo. Plassen er omgitt av monumentale bygninger av stor kulturell, historisk og politisk betydning.

Navnet Plaza de Mayo (Mai-plassen) viser til datoen da Argentina ble uavhengig av Spania, den 25. mai 1810. Den staselige hvite søylen midt på plassen, Pirámide de Mayo, er et monument som markerer denne viktige datoen. Monumentet er omgitt av hager og gangstier, perfekt for en romantisk spasertur, spesielt om natten, da området er vakkert opplyst.

Casa Rosada

En av attraksjonene på Plaza de Mayo er Casa Rosada (det rosa huset). Den lakserøde bygningen dekker hele østsiden av plassen. Det er senter for presidentmakten i Argentina. Casa Rosada er spesielt berømt for Evita Peróns balkongscener sent på 1940-tallet. Landets førstedame var elsket av folket, og talte til massene fra den staselige balkongen. Madonna sang "Don't cry for me Argentina" fra den samme balkongen i filmen "Evita" (1996), som forteller livshistorien til denne spesielle kvinnen.I helgene kan du bli med på en gratis rundtur i Casa Rosada, og stå på den berømte balkongen, du også. Rundturen varer i om lag en time, og går innom presidentens kontor, Salón Blanco (det hvite rommet) og palmepatioen. Toppen av kransekaken blir din egen balkongscene, med en storslagen utsikt over Plaza de Mayo.

Casa Rosada
Mødrene på Plaza de Mayo

Mødrene på Plaza de Mayo

Hver torsdag ettermiddag kl. 15.30 går Madres de Plaza de Mayo rundt på plassen. Denne gruppen argentinske mødre har møtt opp her siden 1977 for å protestere mot deres barns forsvinning under diktaturet til militærjuntaen som styrte landet fra 1976 til 1983. Med hvite hodesjal vandrer mødrene stille rundt Pirámide for å rette søkelyset mot deres barns uoppklarte forsvinninger.

Foto

  • Mødrene på Plaza de Mayo: Colman Lerner Gerardo, Shutterstock