Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Poetisk utsikt over Hangzhou

Vestsjøen i Hangzhou er en liten bit av himmelen på jorden, sier kineserne. Berømte malere, poeter og forfattere kom hit for å få inspirasjon, og ble så betatte av hagene, pagodene og øyene i sjøen at de aldri forlot stedet. Til dels takket være reisende som senere oppdaget regionen, ble enda flere sjøer og templer lagt til i forrige århundre.

I dag er Vestsjøen et kulturlandskap. Den har gjennomgått forandringer siden 800-tallet: templer, pagoder, paviljonger, hager og til og med hele øyer har blitt bygget. Som tegn på en perfekt harmoni mellom natur og kultur har mange av de fineste stedene fått poetiske navn. Høstmånen over den stille sjø og Snørester på vinterbroen høres drømmeaktig poetisk ut. Det er best å besøke disse fascinerende stedene på sykkel eller med båt.

Vestsjøen i solnedgang
Vestsjøen i solnedgang

Hangzhou (nearby Shanghai)

Slangelegenden

Folk i Hangzhou er temmelig overtroiske, og dette kommer tydelig frem i historien om den buddhistiske Leifeng-pagoden. Denne paviljongen ved kanten av sjøen ble bygget i 975 på ordre fra kong Qian Chu til ære for en av konkubinene hans. Under Ming-dynastiet satte japanerne fyr på bygningen, men mirakuløst nok overlevde den. Ettersom besøkende fjernet murstein og tok dem med seg som talismaner som skulle hjelpe dem å unngå sykdom og andre plager, falt pagoden sammen i 1924. Dette høres ut som et trist endelikt for en tusen år gammel pagode. Imidlertid hadde man grunn til å feire. For kineserne er området rundt Hangzhou sammenvevet med den populære legenden om den hvite slangen, et av Kinas best kjente folkeeventyr. Legenden forteller om en slangefrøken som ble innelåst i Leifeng-pagoden. Da bygningen falt sammen, håpet lokalbefolkningen at de skulle finne tegn på at historien var sann, men det fant de aldri. Tårnet er nå rekonstruert, og er åpent for besøkende, akkurat som ruinene av broen som førte til paviljongen. En leiesykkel er perfekt for å utforske de to dikene gjennom sjøen, broene og parken. Hvis du skulle trenge en pause, er det flere tehus langs sjøen, og om du skulle passere forbi den ødelagte broen på veien, må du huske å beundre den fantastiske utsikten.

“Kinesisk ordtak: «Over oss er himmelen. Her på jorden har vi Suzhou og Hangzhou»”

Teater på vannet

Hver dag ved solnedgang blir Vestsjøen scene for et friluftsteater der båter, lamper, trommer, musikk og hundrevis av dansere på en scene like under vannoverflaten fremfører en enestående forestilling. Tåkedotter på vannet gjør stemningen enda med magisk. «Inntrykk fra Vestsjøen», som stykket heter, foregår uten ord, men forteller likevel en historie om umulig kjærlighet. Forestillingen er regissert av Zhang Yimou, den berømte filmskaperen som også regisserte åpningsseremonien under olympiaden i Beijing i 2008.
En scene fra «Inntrykk fra Vestsjøen»