Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Pura Tanah Lot: templenes tempel

Pura Tanah Lot, på vestkysten av Bali, er sannsynligvis det mest fotograferte tempelet på øya. Tanah Lot betyr jord (Tanah) og hav (Lot), og det er ganske passende med tanke på den spektakulære beliggenheten på toppen av en imponerende klippe med utsikt over havet. Tanah Lot er tilegnet havguden, og er et av de viktigste templene på Bali.

Mytene og historiene om dette hellige stedet er nesten like vakre som selve tempelet. Etter at den hellige presten Danghyang Nirarta tilbrakte en natt her, bestemte folket på Bali seg for å bygge Tanah Lot-tempelet på dette stedet. Historien forteller at det pleide å gå en bro fra fastlandet til tempelet, men den ble ødelagt av havet. En annen interessant detalj er at det finnes en hule med en magisk kilde under Tanah Lot. Merkverdig nok er det ferskvann i kilden, til tross for at tempelet er omgitt av salt havvann.

“Feriebilder som gjør vennene misunnelige”

Et paradis for fotografer

Fotografer som vil imponere familie og venner hjemme, kommer til å forelske seg i Tanah Lot. Mange steder har man en fantastisk utsikt til tempelet, noe som gjør dette til et svært fotogent reisemål. Avhengig av hvor solen står, er lyset perfekt for vakre fotografier. Ta til høyre med en gang du kommer inn i tempelområdet, og gå gjennom hagen opp til toppen av åsen. Fra dette punktet har du en utrolig utsikt over tempelet – digre bølger slår mot klippene, og bidrar sterkt til perfekte postkortbilder.

Vakker utsikt til tempelet ved soloppgang

Lett tilgjengelig

Tanah Lot ligger bare 40 minutters kjøring fra Kuta og Ubud, som begge er perfekte utgangspunkt for en tidlig morgenutflukt til tempelet. Tanah Lot er på sitt mest mystiske tidlig om morgenen. Dette imponerende hinduistiske tempelet nås best ved lavvann, da besøkende kan gå over stranden til tempelet. Ved høyvann er Tanah Lot bare tilgjengelig med båt. De som ikke liker å stå opp tidlig kan besøke tempelet ved solnedgang, men da er folkemengden større.

Litt våt kan man bli