Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Kvikk og smakfull lunsj i Milano

Italienere elsker god mat, og tar seg god tid under ettermiddagslunsjen. Dette er et godt tidspunkt for å diskutere viktige ting i livet, som familie, kunst, filmer, mat og vin. Men selv om italienere setter pris på et avslappet måltid, kan man også få både kjappe og smakfulle måltider i Milano. Med en deilig panini eller panzerotti er du klar til å utforske byen igjen på et øyeblikk.

Og hvis du var ute og spiste middag i italiensk stil kvelden i forveien – med antipasti etterfulgt av pasta, en kjøttrett, dessert og en espresso – da er kanskje en enkel panini akkurat det du trenger til lunsj. I Milano har tradisjonen med å bruke flere timer på lunsjmåltidet kommet litt i bakevja på grunn av tidspress. Stadig flere forretninger og firmaer ser med motvilje på å måtte stenge i flere timer midt på dagen. I stedet spiser de ansatte sandwicher og salater. Men det betyr ikke at italienerne har mistet sansen for god mat.

Panini med oliven og mozzarella
Panini med oliven og mozzarella

Milano

Sandwich som kunstform

Fra utsiden ser Bar della Crocetta ut som en typisk italiensk bar, med den enkle baldakinen og de dekorative bokstavene på veggen. Men om interiøret er tilsvarende beskjedent, er menyen en helt annen sak. Baldakinen på denne restauranten i gamlebyen bærer slagordet "Dove il panino è arte", som betyr "Der sandwich er en kunstform". Det er ingen overdrivelse. Du kan velge blant ikke mindre enn 100 typer panini, med pålegg som varierer fra ulike typer skinke til rådyrkjøtt, fra fisk til ost, og fra egg og sopp til friske grønnsaker. Restauranten har en uformell atmosfære, og servicen er svært vennlig.

Sandwich på De Santis

Italienske kelnere

Geitost smakssatt med basilikum, marinerte artisjokker og fersk mozzarella - dette er bare noen av de mange deilige ingrediensene du kan bruke som fyll i de tynne, hjemmelagde sandwichene som selges. De Santis er et typisk lunsjsted, med røff murpuss på veggene, art deco-lamper og en tung, mørkebruk bardisk. Her serverer de panini på en tretallerken, men de unge og vennlige italienske kelnerne pakker den gjerne inn i en serviett hvis du vil ta den med deg i stedet.

Panzerotti Luini

Hvis du er i nærheten av Milanos domkatedral og fortsatt har mye igjen å se og gjøre, er en kjapp panzerotti den ideelle løsningen. En panzerotti kan sammenlignes med en liten pizza calzone (en sammenbrettet og forseglet pizza), men lages av en mykere deig og er frityrstekt. Panzerotti Luini har laget disse frityrstekte sandwichene siden 1940. Ikke bry deg om at køen er lang ved lunsjtider - folkene her jobber utrolig kjapt. Før du vet ordet av det står du først i køen med en deilig, fersk, varm snacks i hånden.

“Panzerotti Luini har laget disse frityrstekte sandwichene siden 1940.”

Foto

  • Sandwich på De Santis: Juan Seguí Moreno, Flickr