Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Rios renessanse: tre nye museer

De fleste besøkende kommer til Rio de Janeiro for å nyte solen, havet og den praktfulle utsikten fra statuen av Kristus frelseren på toppen av Corcovado-fjellet. Kunst og kultur kommer vanligvis ikke høyt opp på listen. Innvielsen av flere nye, prestisjefulle kunstmuseer kan imidlertid endre på det.

Med verdensmesterskapet i fotball i 2014 og OL i 2016 har Brasil ikke bare investert i nye idrettsarenaer, men også i infrastruktur. Gatene får ny asfalt, undergrunnsbanen blir utvidet og gamle kolonistrøk blir renovert. Og for å underholde det store antallet besøkende man forventer, blir byens kulturkalender utvidet. Fra lokal kunst til livet i fremtiden: De tre mest spennende nye museene i Rio er oppført her.

Det bølgeformede taket på Museu de Arte do Rio

Carioca-kunst

Museu de Arte do Rio (MAR) holder til i to svært forskjellige bygninger: et nyklassisistisk kolonialt palass og en modernistisk tidligere politistasjon. Arkitektfirmaet Bernardes + Jacobsen forente disse to bygningene til ett kompleks under et slående, bølgeformet, hvitt tak. Museet fokuserer på lokal kunst med fargerike moderne verker. Museet er et stort løft for det tidligere så utrygge havneområdet i Guanabara-bukten. Besøk også Museu de Arte Moderna do Rio (MAM), som ligger like ved Santos Dumont-flyplassen.

+ Les mer

Se på kartet

Museu de Arte do Rio, Praça Mauá 5, Centro, Rio de Janeiro, www.museudeartedorio.org.br

Et palass fylt med latinamerikansk kunst

Det var i et nyklassisistisk palass i Botafogo at den sveitsiske kunstsamleren Ruth Schmidheiny fant den perfekte beliggenheten for den prestisjefylte private samlingen hennes av 1 200 verker av 117 latinamerikanske kunstnere. Disse verkene, av etablerte kunstnere så vel som gryende talenter, stilles ut i Casa Daros. Schmidheiny finansierte kjøpet (6,7 millioner euro) og en omfattende renovasjon (21,4 millioner) med sine egne penger, og inntektene fra billettsalget går til innkjøp av nye kunstverker. I tillegg til museet, rommer første etasje også restaurant Mira!, et av de nye spennende kulinariske etablissementene i Botafogo.

+ Les mer

Kunst i Casa Daros

Se på kartet

Casa Daros Latinamerica, Av. Lauro Sodré 150, Botafogo, Rio de Janeiro, www.casadaros.net

Santiago Calatravas museum

Det fremtidige Morgendagens museum

Like i nærheten av MAR, i havneområdet som er under omfattende fornyelse, er et annet landemerke under bygging: Museu do Amanhã er tegnet av Santiago Calatrava, arkitekten som er berømt for å ha tegnet Kunsten og vitenskapens by i Valencia. Morgendagens museum vil være viet livet i nær fremtid, og vil bli huset i en passende futuristisk bygning: en langstrakt, hvit, romskipaktig bygning på en molo i Guanabara-bukten. Åpnes i 2015.

+ Les mer

Se på kartet

Museu do Amanhã, Av. Rodrigues Alves 10, Centro, Rio de Janeiro, www.portomaravilha.com.br

Foto

  • Det bølgeformede taket på Museu de Arte do Rio: Andrés Otero, MAR
  • Kunst i Casa Daros: Mariana leme, Flickr
  • Santiago Calatravas museum: portomaravilha.com.br