KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Strendene i Rio

Få byer i verden har en strand som hovedattraksjon, men Rio de Janeiro har flere. Og ingen strender er like: Noen er bra for surfing, andre for festing, og på noen strender får du bare lyst til å legge deg i solen med en god bok. Strendene i Rio er den travle byens lekegrind.

Copacabana-stranden – oppkalt etter det berømte Copacabana Palace Hotel – er en av de mest berømte bystrendene i verden. I helgene kommer over en halv million "Cariocas" (innbyggere i Rio) hit for å slappe av. Veltrente playboyer spiller strandvolleyball, og kvinner i g-strengbikinier vandrer langs havet. Copacabana er et sted for sport, solbading, flørting og dansing.

Copacabana-stranden
Copacabana-stranden

Rio de Janeiro

Ipanema-stranden

Solnedgang på Ipanema

Den to kilometer lange hvite sandstranden i Ipanema er svært trivelig. Gatene bak strandbulevarden er fulle av designerboutiquer og barer som serverer den berømte caipirinha-cocktailen. Stikk innom Garota de Ipanema Bar (opprinnelig het den Bar Veloso). Det var her Vinícius de Moraes ble inspirert til å skrive teksten til Tom Jobims verdensberømte hit "The Girl from Ipanema". Stranden er ikke bare berømt for denne sommerhiten og den livlige bulevarden: Ipanema kan også skryte av den vakreste solnedgangen i Rio. Bland deg med folkemengden på Arpoador for å se solen forsvinne idet de siste strålene treffer Sukkertopp-fjellet.

+ Les mer

Se på kartet

Ipanema, Rio de Janeiro

De høye bølgene i Prainha

En kort kjøretur ut av Rio de Janeiros sentrum ligger surfemekkaet Prainha, som betyr liten strand. Denne uberørte stranden er del av et naturreservat, og har (ennå) ikke blitt overfylt av turister. Den har form som en månesigd, innrammet på begge sider av bratte klipper. Dette skaper en sterk strøm med høye bølger som de lokale surferne vet å sette pris på.

+ Les mer

Surfemekkaet Prainha

Se på kartet

Prainha, Rio de Janeiro

Grumari Beach: omgitt av natur

Den skjulte juvelen Grumari

Om lag en times kjøring fra Copacabana ligger den skjulte juvelen Grumari. I likhet med Prainha er denne tre kilometer lange sandstranden del av et naturreservat. Grumari er fullstendig isolert fra sivilisasjonen, omgitt som den er av høye grønne åser og enorme klippeformasjoner. Lokalbefolkningen kommer hit for å unnslippe den hektiske byen. Ikke langt fra stranden ligger den gamle fiskerlandsbyen Guaratiba, der lokale restauranter serverer fersk fisk til lunsj.

+ Les mer

Se på kartet

Grumari, Rio de Janeiro

Surfing på Arpoador

Arpoador-stranden er kjent som et av de beste surfestedene i Rio de Janeiro. Surfere fra hele verden kommer hit med brettene sine, for å teste de voldsomme bølgene på Arpoador. Bølgene bryter mot de digre klippene, og kan bli sju til ti meter høye. Fra klippene har man en fantastisk utsikt mot byen og fjellene i nærheten. Om kvelden kommer mange unge par til Arpoador-klippene for å nyte den romantiske solnedgangen.

+ Les mer

Solnedgang på Arpoador

Se på kartet

Arpoador, Rio de Janeiro