Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Rios tropiske regnskog

Rio de Janeiro er den eneste byen i verden som har en regnskog innenfor bygrensen: Tijuca National Park. Denne "urbane regnskogen" er en tropisk oase, et enormt område med ro og fred, rumlende fosser og kvitrende fugler. Slanger, iguaner, ozeloter, dovendyr, agutier og brølaper – du finner dem alle like utenfor de travle gatenes larm.

Du kan utforske den 100 kvadratkilometer store parken med (leie)bil, ledsaget av en omviser eller på eget initiativ. For de som går til fots er det mye å se i området like innenfor inngangsporten. Floresta da Tijuca tilbyr mange gangstier, piknikområder og fosser – små elver og bekker finnes over alt i parken, og det krystallklare vannet springer ut fra kilder innimellom klippene.

Den urbane regnskogen Tijuca nasjonalpark
Den urbane regnskogen Tijuca nasjonalpark

Rio de Janeiro

En spasertur i regnskogen

Når man kommer inn i parken, ligger en av hovedattraksjonene bare noen hundre meter unna: den 30 meter høye Cascatinha Taunay-fossen. Litt lenger ned finner du en annen av parkens mange attraksjoner, et pittoresk kapell fra 1800-tallet med et relieff av den nyrealistiske maleren Cândido Portinari. Fra dette punktet kan man ta mange forskjellige stier. Følg skiltene som markerer de ulike rutene, eller kjøp et kart i kiosken i besøkssenteret.
De buktende gangveiene fører til fjellbekker og små kulper der du kan avkjøle deg under en sprutende foss. Klatre opp til toppen av åsen. Der har du utsikt til Sukkertoppen, og til Kristus frelseren på Corcovado-fjellet. Dovendyr og brølaper dingler i trærne, flodsvin og agutier rasler i buskene, og hvis du er heldig, kan du se en ozelot eller en nesebjørn. Det var ingen tilfeldighet at parken i 1991 fikk UNESCO-status som biosfærereservat, naturverdenens motstykke til verdensarv-status.

“Dovendyr dingler i trærne, og hvis du er heldig, kan du få øye på en nesebjørn”

Foss i Floresta da Tijuca

Gå på egen hånd eller bli med på en organisert tur

For å komme til Entrada da Floresta, som er inngangsporten til den delen av Tijuca nasjonalpark som passer best for fotturister, kan du ta buss 221 fra Praça XV de Novembro, buss 233 eller 234 fra bussterminalen (Rodoviária) eller buss 133 fra Rua Jardim Botânico, alle i retning Alto da Boa Vista (gå av på Praça Alfonso Viseu). Det er 200 fotruter gjennom parken, og den beste måten å utforske disse på, er med en omviser fra Aventuras Rio (aventurasrio.com.br) eller Rio Hiking (riohiking.com.br). Du kan også besøke parken i jeep sammen med en omviser: Rio by Jeep (riobyjeep.com) eller Jeep Tour (jeeptour.com.br).

En tropisk oase i hjertet av byen