Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

En romanse i høyden

Eiffeltårnet er et internasjonalt symbol for Paris, Frankrike og romantikk. Gustave Eiffel konstruerte tårnet til Verdensutstillingen i 1889, uvitende om at det skulle komme til å bli et globalt ikon. Utallige frierier har funnet sted her. Men det er ikke bare for turtelduer – rundt sju millioner turister besøker tårnet hvert år. De kan bruke heisene eller trappene for å komme opp til utkikksplattformene, der de blir belønnet med en enestående utsikt over Paris.

Det er rart å tenke på at tårnet var ment å skulle demonteres etter Verdensutstillingen. Mange prominente kunstnere avviste konstruksjonen i avsky. Men Eiffel sto på sitt, og insisterte på at den franske flagget snart skulle bli det eneste i verden med en flaggstang på 300 meter. Takket være hans svært detaljerte tegninger, kunne tårnet bygges på litt over to år. Det består av over 18 000 jernbjelker, og veier imponerende 10 000 tonn.

Opp i Eiffeltårnet

Eiffeltårnet har tre etasjer, hver av dem med fantastisk utsikt. Besøkende kan ta heisen opp i en av bena, eller gå trappene opp til nivå 2. Det siste er billigere, og man slipper å stå i kø. Heisene tilbakelegger over 100 000 kilometer hvert år, og har et sinnrikt bremsesystem som gir jevn bevegelse ved en vinkel som endres hele veien. Det er også betryggende å vite at tårnet er konstruert slik at det bare så vidt beveger seg i sterk vind.

Eiffeltårnet i froskeperspektiv

Romantikk

Selv om hele Paris kan bli kalt romantisk, er Eiffeltårnet i en klasse for seg selv. Hundrevis av par samler seg i trappene og hagene i Trocadéro for å nyte det gylne lyset som regner over tårnet som et vannfall hver time. Den perfekte avslutningen på en dag i kjærlighetsbyen, er å spise middag på en av restaurantene i tårnet eller ta en drink i champagnebaren i øverste etasje – et glass sprudlevann i hånden, en middag med levende lys og Paris for dine føtter. Bare husk at prisene er nesten like høye som tårnet.

+ Les mer

Romantiske Paris

Mer enn 20 000 lys

Eiffeltårnet ble først lyssatt i 1985. Lyssettingen har senere blitt en attraksjon i seg selv. Så mange som 336 projektorer, kontrollert av sensorer som responderer til den kommende skumringen, innhyller tårnet i gyllen glød. Til årtusenfeiringen ble dessuten 20 000 blinkende lys installert. Det tok 25 fjellklatrere fem måneder å montere alle lysene på Eiffeltårnet.