Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Romantisk cruise på Canal du Midi

Toulouse er startpunktet for en av de eldste kanalene i Europa, Canal du Midi. Helt siden 1600-tallet har denne kanalen knyttet byen til Middelhavet. De skyggefulle trekkveiene er nå populære blant fotturister og syklister.

Grønt vann, rekker av platanlønnetrær, pittoreske sluser og broer – Canal du Midi har en egen unik sjarm som forfører selv den mest tilfeldige forbipasserende. Kanalen går fra Toulouse til havnebyen Sète gjennom et naturskjønt landskap med åser og vingårder. Kanalen ble ikke bare brukt av lastebåter, men også av passasjerer som reiste med postbåten. Det førte til at mange butikker og vertshus dukket opp rundt slusene, og mange av dem finnes den dag i dag.

Arkitektonisk mesterverk

I flere hundre år hadde det eksistert planer om å bygge en vannvei fra Toulouse til Middelhavet for transport av hvete, vin og tekstiler med skip. Men det var først på midten av 1600-tallet at Pierre-Paul Riquet, en adelig skatteinspektør fra Béziers, greide å overbevise kong Ludvig XIV om at prosjektet var teknisk gjennomførbart. Mellom 1666 og 1681 strevde 120 000 arbeidere med hakker og skuffer for å grave den 240 kilometer lange kanalen. Vannveien består av 91 sluser og ulike andre oppfinnsomme konstruksjoner, som akvedukter, dammer og tunneler.
En sluse i nærheten av Carcassonne

Seiling gjennom kanalen

Selv om det er en rekke mulighet for å sykle og gå, er det best å oppleve Canal du Midi fra vannet. Fra Toulouse arrangeres korte båtturer som varer i et par timer, og som inkluderer lunsj eller middag. Det finnes også elvecruiser over flere dager på ombygde flatbunnede båter utstyrt med alle bekvemmeligheter. Gjestene har private soverom, og alle måltider tilberedes av betjeningen om bord.

Mer eventyrlystne reisende kan leie egen båt. Ulike selskaper leier ut små motorbåter som du kan føre uten båtførerbevis. Da kan du utforske kanalen i ditt eget tempo. Du må bare være oppmerksom på hvordan slusene fungerer, men bortsett fra det, er det såre enkelt. Om dagen kan du legge til hvor du vil, og om natten må du velge et sted å overnatte. Du kan selvsagt lage maten om bord, men du kan også spise på en lokal restaurant i en av landsbyene langs kanalen.

Utforsk landsbyer og sluser i ditt eget tempo
Carcassonne, 90 kilometer fra Toulouse

Carcassonne-citadellet

Det beste kjente reisemålet langs Canal du Midi er utvilsomt Carcassonne, en befestet by fra middelalderen som står på UNESCOs verdensarvliste. Selv fra avstand kan man beundre den imponerende silhuetten av citadellet som kneiser stolt over åsene i Aude. De romantiske tårnene er faktisk ikke fra middelalderen, men ble oppført av Viollet-Le-Duc. Denne berømte 1800-talls-arkitekten renoverte også Notre Dame-katedralen. De omhyggelig restaurerte bymurene, portene og bygningene med sin eventyraktige sjarme tiltrekker seg millioner av besøkende til Carcassonne hvert år.

“Den imponerende silhuetten av citadellet kan ses på lang avstand”