Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Romantiske Montmartre

Montmartre, med sine smale gjennomfartsveier, gamle gatelamper og fantastiske utsikter, er uten tvil det mest romantiske området i Paris. Bare det å gå opp trappene til dette strøket på toppen av åsen, har noe magisk over seg. Velkommen til det perfekte stedet for en spasertur, en middag eller en hyggelig natt på et hotell.

Montmartre var tidligere en liten landsby omgitt av vinmarker. I det nittende århundret ble den et samlingssted for kunstnere, og ble senere innlemmet i Paris. Store kunstnere som Claude Monet, Henri de Toulouse-Lautrec og Vincent van Gogh bodde og arbeidet her, og fortsatt kan man kjenne atmosfæren fra denne tiden mange steder. Montmartre er fortsatt et spesielt sted.

Utsikt mot Sacré-Cœur fra Montmartre
Utsikt mot Sacré-Cœur fra Montmartre

Paris

Moulin de la Galette

Van Gogh var her

Mange av husene der berømthetene bodde er fortsatt intakte. Du finner også skilt som forteller sånt som "Hemingway brukte en gang toalettet her" i kafeer og andre etablissementer. Et av de mest berømte atelierkompleksene, er Le Bateau-Lavoir på Place Émile Goudeau, der Pablo Picasso arbeidet jevnlig. Berømte mennesker kom også sammen for å drikke vin på Moulin de la Galette på Rue Lepic, en tidligere vindmølle som nå er en restaurant. Vincent van Gogh bodde i nummer 54 i den samme gaten.

En vegg av kjærlighet

I hjertet av Montmartre ligger Place des Abbesses. Plassens hovedattraksjon er inngangen til metrostasjonen Abbesses. Den er en av bare tre gjenværende, lukkede innganger designet av arkitekten Hector Guimard tidlig på 1900-tallet. Inngangen er i seg selg et ikon for Parismetroen, takket være blomstermønsteret i støpejern og det distinkte, forgylte Métropolitain-skiltet.

Den ultimate oden til kjærligheten befinner seg bak Place des Abbesses. Siden oktober 2000 har hagen på Jehan-Rictus-plassen vært prydet med et spesielt kunstverk, Le mur des je t’aime. Denne "Veggen av Jeg elsker deg" har fått mer enn 300 kjærlighetserklæringer inskribert på 250 språk på 612 fliser. Kunstneren, Frédéric Baron, ville vise at en vegg også kunne være et symbol på samvær og kjærlighet, og ikke bare en markering av atskillelse.

Art nouveau-inngangen til metrostasjonen Abbesses

Lys i mørket

Montmartre blir som en eventyrverden om kvelden, når de stemningsfulle gatelysene er slått på. Dette er den perfekte tiden å gå opp trappene til Sacré-Cœur-basilikaen på, og nyte synet av lysene fra byen og det gitrende Eiffeltårnet. Ta med en flaske vin og en baguette, og gled deg over et syn som ingen parisisk bar eller restaurant kan måle seg med. Om sommeren blir dette vakre bildet komplettert av musikanter og andre gatekunstnere.