KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Romantiske spaserturer i Kampa

De pittoreske husene og de vakre hagene i engelsk stil gjør øya Kampa til en av de mest sjarmerende stedene i Praha. Her kan du nyte en uformel piknik i parken, besøke museet for moderne kunst eller beundre de majestetiske palassene langs elvebredden.

Hvis du vil unnslippe maset og travelheten i Prahas bysentrum, kan du ta trappen ned fra den berømte Karlsbroen og besøke øya Kampa. De brosteinsbelagte gatene i denne oasen av stillhet er flankert av elegante hus og koselige kafeer. En vandring langs bredden av Moldau er en avgjort glede dag som natt. Den fantastiske utsikten fra Prahaborgen, St. Vitus-katedralen og Nasjonalteatret er uforglemmelig.

Nyt kulturen og slapp av i parken

Parken i engelsk stil dekker halvparten av øya. Den er et yndet sted for en uformell piknik, et slag frisbee med venner eller en romantisk spasertur med kjæresten. Ved enden av parken ligger Liechtenstein-palasset, som har huset mange ærverdige gjester i årenes løp, inkludert dronning Elizabeth II. I dag holder Tsjekkias musikkakademi til her. Du kan høre bruddstykker av musikk sommeren igjennom, når det øves i den vakre, indre borggården.
Kampa Museum ligger ved elvebredden i den østre enden av parken. Dette museet for moderne kunst holder til i en restaurert fabrikk fra 1478. Hvis du er glad i kunst, vil du bli henført av den imponerende samlingen moderne kunst og samtidskunst fra Tsjekkia og andre deler av sentraleuropa. Hovedattraksjonene omfatter blant annet François Kupkas abstrakte malerier og Otto Gutfreunds kubistiske skulpturer. Fra Karlsbroen er bygningen lett å få øye på: det står en seks meter høy stol foran den.

Kampa-museet

Legenden om maleriet

På vei tilbake over Karlsbroen etter et besøk i Kampa bør du se ned et øyeblikk. Hvis du ser godt etter, kan du se et typisk okerfarget hus med en smijernsbalkong. Det er huset med bildet av Jomfru Maria. Historien forteller at eieren av huset så et maleri av Jomfru Maria flyte i vannet under en voldsom flom. Med fare for sitt eget liv greide han å redde maleriet, og hengte det over balkongen sin. Flomvannet trakk seg øyeblikkelig tilbake, og Kampa-øya var reddet. Maleriet henger der fortsatt den dag i dag.

“Hvis du ser godt etter, kan du se et typisk okerfarget hus med en smijernsbalkong. Det er huset med bildet av Jomfru Maria.”