Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Ulendt og vilt: ørkensafari i Dubai

Brølende motorer, enorme sandstrekninger og dype hjulspor i sanddynene: En ørkensafari er en populær utflukt for folk som besøker Dubai. Råkjør over brennende varm sand i en diger firehjulstrekker, eller kanskje du heller vil stå på ski ned noen sanddyner – alt er mulig i Dubai.

Ettersom det oftest er for varmt å kjøre i ørkenen om dagen, foretrekker de fleste å legge ørkensafarien til utpå kvelden. Det er bare 45 minutters kjøring fra sentrum av byen til ørkenen, der eventyret begynner. Under denne private turen forklarer guiden hvordan man skal kjøre gjennom sanddynene, og alle med gyldig førerkort kan prøve seg bak rattet på jeepen.

Kamelridning gjennom ørkenen

På ski i ørkenen

En ørkensafari med jeep kan best beskrives som en blanding av berg-og-dalbane og radiobil. På full fart gjennom sanddynene klynger disse kraftige SUV-ene til de bratte dynene i en så stor vinkel at det virker som om de er på nippet til å tippe over. For de som vil ha en mer avslappet safari, kan en ridetur på kamel være å foretrekke. Du kan også prøve deg på sandski, eller besøke en beduinlandsby.

Månen skinner over sanddynene

En overnattingstur i ørkenen

En spennende ørkensafari kan avsluttes med et overveldende grillmåltid og levende musikk, hookahpiper og, selvsagt, en magedansforestilling. En annen mulighet er å tilbringe natten i ørkenen. Lite kan sammenlignes med den opplevelsen det er å sove under åpen himmel under et teppe av stjerner.

“Tusen og en natt i Dubais ørken”