KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Ulendt og vilt: ørkensafari i Dubai

Brølende motorer, enorme sandstrekninger og dype hjulspor i sanddynene: En ørkensafari er en populær utflukt for folk som besøker Dubai. Råkjør over brennende varm sand i en diger firehjulstrekker, eller kanskje du heller vil stå på ski ned noen sanddyner – alt er mulig i Dubai.

Ettersom det oftest er for varmt å kjøre i ørkenen om dagen, foretrekker de fleste å legge ørkensafarien til utpå kvelden. Det er bare 45 minutters kjøring fra sentrum av byen til ørkenen, der eventyret begynner. Under denne private turen forklarer guiden hvordan man skal kjøre gjennom sanddynene, og alle med gyldig førerkort kan prøve seg bak rattet på jeepen.

Sol, sand og jeeper
Sol, sand og jeeper

Dubai

Kamelridning gjennom ørkenen

På ski i ørkenen

En ørkensafari med jeep kan best beskrives som en blanding av berg-og-dalbane og radiobil. På full fart gjennom sanddynene klynger disse kraftige SUV-ene til de bratte dynene i en så stor vinkel at det virker som om de er på nippet til å tippe over. For de som vil ha en mer avslappet safari, kan en ridetur på kamel være å foretrekke. Du kan også prøve deg på sandski, eller besøke en beduinlandsby.

Månen skinner over sanddynene

En overnattingstur i ørkenen

En spennende ørkensafari kan avsluttes med et overveldende grillmåltid og levende musikk, hookahpiper og, selvsagt, en magedansforestilling. En annen mulighet er å tilbringe natten i ørkenen. Lite kan sammenlignes med den opplevelsen det er å sove under åpen himmel under et teppe av stjerner.

“Tusen og en natt i Dubais ørken”