Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Rwandas best bevarte naturhemmelighet

Rwanda er ikke spesielt kjent som safarireisemål. Man kan fortsatt se bøfler, leoparder og elefanter her, men flodhester og løver finnes ikke lenger i området (selv om det arbeides med å gjeninnføre dem). Ettersom ikke alle de fem store finnes der, er det mange som ikke tar Akagera nasjonalpark helt på alvor. Der er svært urettferdig, for dette er et naturreservat uten sidestykke.

Akagera er mindre berømt enn nasjonalparkene Masai Mara og Serengeti i nabolandene Kenya og Tanzania. Men med færre dyrearter er Akagera langt fredeligere. Ingen kø av drønnende Land Rovere fulle av folk som kjemper om plass for å få et glimt av en døsende løve eller en beitende giraff. På safari i Akagera reiser du alene eller bare i selskap med en viltvokter. Ta deg den tiden du trenger for å se etter flokker av savanneelefanter og kafferbøfler. Kanskje du til og med får se en leopard på jakt etter bytte.

Sebraer og bavianer i Akageraparken
Sebraer og bavianer i Akageraparken

Kigali

Solosafari i Akagera

Akagera nasjonalpark dekker et område på 1200 kvadratkilometer i det østlige Rwanda. Den består hovedsakelig av savanner, men det finnes også innsjøer, gressletter, høydedrag og papyrussumper der. Store sebraflokker, alle mulige slags antiloper, olivenbavianer, grønnmarekatter, grasiøse servaler, flekkhyener og stripesjakaler holder til i parken. Nattsafari kan også anbefales, om enn bare for å få se en tykkhalegalago eller den mindre senegalgalagoen, en primat med utstående svarte øyne og store, flagrende ører.Nasjonalparken har også diverse habitater som tiltrekker seg et stort antall fugler. Her finner du nesten 500 ulike sangfuglarter, vannfugler og rovfugler, inkludert sjeldne og utryddingstruede arter som den vakre papyrusgonoleken og den komiske treskonebben. Besøksantallet er relativt lavt, så du vil garantert se flere dyr enn turister.

“Om natten kan du se den lille senegalgalagoen med svarte, utstående øyne og store, flagrende ører”

En safari bare tre timer fra Kigali

Overnatting i Karen Blixen-stil

Det lave besøkstallet innebærer et begrenset utvalg av overnattingsalternativer. Faktisk er det bare to. Akagera Game Lodge, i utkanten av savannen, har 80 rom og suiter, en restaurant og et forfriskende basseng med utsikt over innsjøen Lhema. I den lille, nye Ruzizi Tented Lodge får gjestene en ekte Karen Blixen-opplevelse. Inntil 20 gjester kan overnatte i ni luksuriøse safaritelt med tregulv, dobbeltsenger, bad og verandaer med vid utsikt over naturomgivelsene.