Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

På tur med Star-fergen

Lenge før dampbåten ble oppfunnet, krysset folk havnen mellom Hongkong og Kowloon med sampan. En tidkrevende og slitsom reise. Da Star-fergene begynte å gå, ble reisetiden redusert til bare åtte minutter. Star-fergene har nå 12 båter, og under overfarten har man en storartet utsikt til Hongkongs imponerende bysilhuett.

Star Ferry Co Ltd ble grunnlagt i 1888 under navnet Kowloon Ferry Company, og fikk sitt nåværende navn i 1898. Selv om selskapet har holdt det gående i over et århundre, og fortsatt er et blomstrende foretak, har Star Ferry Co Ltd blitt stilt overfor noen harde prøver. I 1906 ble Kowloon-bryggen truffet av en syklon som ødela to båter, og etter den japanske invasjonen i 1941 ble fergetjenesten innstilt i over 3 1/2 år.

Utsikt mot Hongkong fra Star-fergen
Utsikt mot Hongkong fra Star-fergen

Hong Kong

Et spektakulært lasershow fra båten

Selv om det nå er mange broer og tunneler som forbinder øya Hongkong med fastlandet Kowloon, er Star-fergen fortsatt en fantastisk – og billig – måte å krysse havnen på. Star-fergen frakter om lag 70 000 mennesker daglig, nesten 26 millioner mennesker i året. Fergen har to faste ruter, foruten en spesiell havnetur som stopper ved alle stasjoner.