Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Salute! Den italienske aperitivo

Aperitivo var en gang en enkel drink før middag, akkompagnert av litt nøtter eller oliven. Selv om dette fortsatt ofte er tilfellet, er aperitivo nå mange restauranters og barers stolthet, spesielt i de trendy strøkene i Roma. Der serveres de beste vinene til gastronomiske småretter. Du ender ofte opp med å spise så mye at du bare kan droppe middagen!

Aperitivo er den italienske versjonen av cocktailtimen, og finner vanligvis sted mellom kl. 19 og 21. (Italienere spiser sjelden før klokken 21). Dette er den ideelle tiden å tilbringe sammen med familie, venner eller kolleger. Selv om aperitivo er en populær tradisjon i hele Italia, er det først og fremst romerne som gjør den til en begivenhet. Her er noen barer som definitivt ikke kommer til å skuffe deg.

Aperitivo er den italienske cocktailtimen
Aperitivo er den italienske cocktailtimen

Rome

Stravinski Bar

Stravinskij Bar

Finn frem designersolbrillene dine: Den chice Stravinskij Bar er for å se og bli sett. Med sine lilla fløyelsstoler og dempede belysning har den en atmosfære av eksklusiv loungeklubb, men den virkelige årsaken til at folk kommer hit i hopetall, er den vakre hagen. Prøv de prisbelønte cocktailene under elegante hvite parasoller og vaiende palmetrær.

+ Les mer

Se beliggenheten på kartet

Stravinskij Bar, Via del Babuino 9, Roma

Oppio Caffè

I tillegg til den fantastiske aperitivoen deres, er Oppio Caffè også svært populær på grunn av den fantastiske utsikten mot Colosseum. Dette er et fint sted for å ta bilder av dette ikoniske amfiteatret fra et nytt perspektiv. Du kan sitte både inne og ute på Oppio Caffè, og den første drinken serveres sammen med en tallerken du kan fylle med deilige småretter fra baren. Dette er ikke en spis-så-mye-du-orker-buffet, men tallerken nummer to kan raskt ordnes for fem euro ekstra. Maten inkluderer pizza, ris, salater og den berømte fritti – stekte småretter som mozzarellaboller.

+ Les mer

Fantastisk utsikt mot Colosseum

Se beliggenheten på kartet

Oppio Caffè, Via delle Terme di Tito 72, Roma

Pizza på Doppio Zero

Doppio Zero

"Doppio zero" betyr dobbelt null, og henspeiler på meltypen som brukes i pizzadeigen i denne koselige vinbaren. Pizzaene her overgår det meste, og resten av maten er også av utmerket kvalitet. Romerne stimler bokstavelig talt sammen for å komme inn her etter jobben. Aperitivo-buffeten på Doppio Zero er kjent som den mest omfangsrike i Roma, og i tillegg til pizza, serveres ting som foccacia, salat, couscous og søtsaker.

+ Les mer

Se beliggenheten på kartet

Doppio Zero, Via Ostiense 68, Roma

Fluid Bar

Gå med strømmen er mottoet for Fluid Bar. Denne fargerike baren på fasjonable Via del Governo Vecchio er spesielt populær blant de unge. Nysgjerrige forbipasserende blir fristet av skjermer med boblende væske. Dette konseptet er tatt enda et steg videre innvendig: Under glassgulvet er en lavalignende væske som beveger seg ved hvert fottrinn, og bordene er fylt med den samme væsken. Buffeen er ganske omfattende, og cocktailmenyen er lang og ekstravagant.

+ Les mer

Fluid Bar

Se beliggenheten på kartet

Fluid Bar, Via del Governo Vecchio 46, Roma

Foto

  • Stravinski Bar: James Stringer, Flickr
  • Pizza på Doppio Zero: Khaz, Flickr
  • Fluid Bar: Fluid Bar