KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Santiagos pulserende natteliv

Chilenere har rykte på seg for å være mer reserverte enn andre søramerikanere. Men det gjelder ikke for utelivet i Santiago - det er like livlig og heftig som i Buenos Aires og Lima. I de tallrike barene og klubbene i den chilenske hovedstaden fester lokalbefolkningen som om morgendagen ikke fantes.

Santiagos natteliv begynner sent. Før utelivsfolket i Santiago går på bar, møtes de gjerne etter middag for en "previa", eller et vorspiel. De fleste klubbene åpner dørene ved ellevetiden om kvelden, begynner å fylles opp ved ettiden og stenger ikke før solen står opp. Chilenere tar seg da gjerne en "lomito" eller "completo" (en varm pølse eller en biffsandwich) før nachspielet fortsetter til langt utpå ettermiddagen. Hvert strøk har sin spesielle stemning, og tiltrekker seg sin egen type mennesker. Her er de tre beste utelivsstedene i Santiago.

Santiago er en livlig by etter solnedgang
Santiago er en livlig by etter solnedgang

Santiago de Chile

La Casa en el Aire

Bohemaktige Bellavista

Det mest populære utelivsstrøket i Santiago, Bellavista, ligger klemt mellom Mapocho-elven og San Cristóbal-fjellet. Opprinnelig var dette et strøk for de velstående i Santiago, men nå er det et hipt område fullt av butikker, kafeer, kunstgallerier, hoteller, restauranter, barer og klubber. La Casa en el Aire byr på romantisk middag med levende lys og ditto musikk, mens den lille Club La Feria holder til i et gammelt teater der berømte DJ-er spiller house, techno og electro.

Konvensjonelle Vitacura

Vitacura-distriktet nordøst i byen er mindre trendy og eksklusivt enn Bellavista, men også her er det fullt av barer, restauranter og klubber. La Previa er et fint sted for cocktails og middag, mens Las Urracas ser ut som en sofistikert loungebar med restaurant og nattklubb. På Club Eve kan du føle deg som en VIP - dette er Santiagos kanskje mest eksklusive nattklubb, komplett med streng dørpolitikk, et VIP-område og en restaurant som er åpen til klokken fem om morgenen.

“Føl deg som en VIP på Club Eve, den mest eksklusive nattklubben i Santiago”

Club de Jazz de Santiago

Heftige Ñuñoa

Louis Armstrong og Herbie Hancock spilte på Club de Jazz de Santiago til stormende jubel, og selv i dag spiller berømte musikere her med jevne mellomrom. Denne jazzklubben ble etablert i 1943, og ligger i Ñuñoa, et strøk som er i rask utvikling. I området rundt Plaza Ñuñoa vrimler det av kafeer, og folk som liker høy rock og hylende gitarer samles ved de hardbarkede rock 'n' roll-barene Batuta, House Rock og Rock y Guitarras. En annen populær destinasjon er HBH, en ølpub og mikrobryggeri like i nærheten av plassen.