Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Bystrøkene Sants og Hostafrancs

Bystrøkene Hostafrancs og Sants utgjør hjertet av Sants-Montjuïc-distriktet, og tilbyr en mengde butikker, restauranter og utesteder. Distriktet dekker den sørvestlige delen av Barcelona. De trange gatene ved foten av Montjuïc gir Hostafrancs og Sants et folkelig landsbypreg. Men de har også en travel atmosfære, med en av de lengste handlegatene i Europa: Carrer de Sants.

Når du vandrer gjennom de travle handlegatene Carrer de Sants og Carrer d’Hostafrancs, er det vanskelig å forestille seg Sants-Montjuïcs landlige historie. Frem til sent på 1800-tallet var dette distriktet fullt av bondegårder og vinmarker. På denne tiden var Carrer de Sants kjent som Camí Ral (kongeveien), og var en viktig inngangsvei til Barcelona. Mot slutten av 1800-tallet ble tekstilindustrien utviklet på denne siden av byen. De gamle arbeiderboligene er fortsatt bebodde den dag i dag.

Montjuïc i forgrunnen av Barcelona
Montjuïc i forgrunnen av Barcelona

Barcelona

Parc de l'Espanya Industrial

Parc de l’Espanya Industrial

Parc de l’Espanya Industrial befiner seg bare hundre meter fra togstasjonen i Sants. Den har en kunstig innsjø der folk flyter omkring i leide båter. Rundt omkring i parken finnes ulike moderne kunstverk, blant annet ni høye tårn som minner om fabrikkpiper eller fyrtårn. Hold utkikk etter den underlige skulpturen Drage uten St. George av Andrés Nagel, som også er mye brukt som sklie for barn.

+ Les mer

Se kartet

Parc de l’Espanya Industrial, Carrer Muntadas 37, 08014 Barcelona, Spania

Markedet i Hostafrancs

Den landlige historien til Hostafrancs og Sants er tydelig synlig i Mercat d’Hostafrancs. Dette innendørsmarkedet befinner seg inne i en bemerkelsesverdig metallstruktur som kneiser over handlegaten Carrer de la Creu Roberta. Siden 1888 har dette markedet forsynt arbeiderfamiliene med ferske produkter fra regionen omkring. Her kan du vandre mellom bodene og høre lokale bønder lovprise varene sine, og føle den tradisjonelle atmosfæren av 1800-tallets Barcelona. Markedet er åpent hver dag fra 07.00 til 14.30 (stengt på søndager).

+ Les mer

Mercat d’Hostafrancs

Se kartet

Mercat d’Hostafrancs, Carrer de la Creu Coberta 93, Barcelona, Spania

El Molino-teatret

I mer enn hundre år har aveny Parallel vært kjent blant lokale bohemer som Barcelonas Broadway. Det samme gjelder for El Molino-teatret. Tidligere satte de opp vovede cabaretforestillinger. I dag vises også moderne showforestillinger. Vindmølle-vingene over inngangen er ikoniske, men er ikke lenger originale. Teatret var stengt i nesten femten år og var forfallent, da en gruppe kunstnere og forretningsfolk slo seg sammen og gjenåpnet det nye El Molino i 2010. Lunsjforestillingene, fra onsdag til søndag kl. 14.00, er spesielt fornøyelige.

+ Les mer

Vindmølleseilene i El Molino

Se kartet

El Molino, Carrer de Vilà i Vilà 99, 08004 Barcelona, Spania

Foto

  • Mercat d’Hostafrancs: Pere Lopez, Wikimedia
  • Vindmølleseilene i El Molino: Marimbajlamesa, Flickr