Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Skip o'hoi på Sjøfartsmuseet

Nederland er en nasjon av sjøfarere. Det nasjonale sjøfartsmuseet på IJ-kanalen i Amsterdam byr på 500 års sjøfartshistorie gjennom livlige og fargerike utstillinger. Folk i alle aldre elsker å lære om den viktige rollen sjøfarten har spilt i den nederlandske kulturen. Hopp om bord i en kopi av et av Det nederlandske Ostindiske kompaniets skip for en reise gjennom gullalderen, og oppdag en hemmelighetsfull undersjøisk verden.

Ved bredden av IJ-kanalen finner du et forhenværende arsenal i en monumental historisk bygning. Det var tidligere et lagerhus der Amsterdams admiralitet oppbevarte kanoner, seil og annet maritimt utstyr. I dag er det en vakker samling maritime gjenstander som er åpen for publikum. Barna blir invitert med på en oppdagelsesreise ved hjelp av interaktive utstillinger med spennende temaer. Selv de yngste ungene elsker å være her. Et spesielt show med lysende sjøskapninger er blitt iscenesatt spesielt for dem.

Det berømte skipet De Amsterdam

Det nederlandske Ostindiske kompaniets skip De Amsterdam

Når du går langs gaten på vei mot museet, vil du umiddelbart legge merke til det majestetiske seilskipet De Amsterdam. Fartøyet er en eksakt kopi av en berømt østindiafarer fra Det nederlandske ostindiske kompani (VOC), som uheldigvis havarerte under jomfruturen i 1749. Denne skipstypen ble brukt under månedslange reiser til Det fjerne Østen i det 17. og 18. århundret. Amsterdam!, en utstilling inne i skipet, fremstiller opplevelsene til menneskene om bord under de lange reisene.

Spennende opplevelser til havs

Hva med å stå ansikt til ansikt med den nederlandske sjøfartshelten Michiel de Ruyter? Da kan du legge ut på den virtuelle sjøreisen. Denne spektakulære interaktive forestillingen i Sjøfartsmuseet tar deg tilbake i tid for å oppleve hvordan det var å være en berømt, eller en ukjent, sjømann. Se de overveldende stjernene på nattehimmelen, før du plutselig blir vekket av en storm og befinner deg midt i et sjøslag. Ikke vær redd – hjelpen er nær når du hører ordene "Land i sikte."
Sjøreise
Historien om hvalen

Historien om hvalen

Hvalen, det største dyret i verden, spiller en viktig rolle i nederlandsk sjøfartshistorie. Selv om hvalfangst nå er forbudt, var ikke dette alltid tilfellet. Hvalben og hvalolje gjorde det dette havpattedyret til et profitabelt jaktbytte, og innen jakten ble forbudt, var det nesten utryddet. Utstillingen Historien om hvalen forteller hvordan disse storslagne dyrene er blitt oppfattet opp gjennom århundrene.

Lysene sjøskapninger

For barn under seks år tilbyr museet forestillingen Sal og Lori og sirkushavet. I denne magiske undersjøiske verden "svømmer" barna og foreldre blant lysende fisker og andre sjøskapninger. Selve forestillingen begynner på dekket av et skip. Sal og Lori kommer inn, og legger ut på havet sammen med kapteinen. Prosjekterte bilder og typiske havlyder gjør dette til en stimulerende sanseopplevelse.
En magisk undersjøisk verden

Foto

  • Sjøreise: Eddo Hartmann, Scheepvaartmuseum
  • Historien om hvalen: Eddo Hartmann, Scheepvaartmuseum
  • En magisk undersjøisk verden: Eddo Hartmann, Scheepvaartmuseum