Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Se og bli sett på La Rambla

La Rambla er den travleste gågaten i Barcelona, utrolig populær både blant lokalbefolkningen og turistene. Den 1,2 kilometer lange gaten er helt bilfri og flankert av høye trær. La Rambla er full av kiosker, boder og gateartister, og er Barcelonas livligste gate fra tidlig om morgenen til sent på kvelden.

Opprinnelig var La Rambla er liten elv som rant like utenfor bygrensen. På 1500-tallet ble klostre og et universitet bygget langs bredden. Tre århundrer senere ble bymuren revet, og enda flere bygninger dukket opp langs det tørre elveleiet. Spanjolene omtaler også denne gaten i flertall, Las Ramblas, fordi den egentlig består av fem ulike deler – ofte med navn etter bygninger som en gang sto langs gaten, men som er blitt revet for lenge siden.

Font de Canaletes

Der La Rambla begynner

La Rambla begynner ved Plaça de Catalunya og La Rambla de Canaletes, som har fått navn etter Canaletes-fontenen fra 1800-tallet. Det spanske uttrykket "han drikker vann fra Canaletes" betyr at vedkommende er fra Barcelona – ifølge legenden skal alle som drikker av fontenen vende tilbake til byen. Deretter følger La Rambla dels Estudis, som har fått navn etter et universitet fra 1500-tallet (Estudi General), som ble revet i 1843. I dette området ligger mange interessante bygninger, blant annet La Reial Acadèmia de Ciències i Arts. I det kongelige akademiet finnes byens første offentlige klokke.

Blomsterboder på La Rambla de los Flors

La Rambla de Sant Josep

La Rambla de Sant Josep er oppkalt etter et kloster som nå er revet, men strekningen er bedre kjent som La Rambla de los Flors (blomstenes Rambla). Denne delen av La Rambla ender i en liten plass, Plaça de la Boqueria, som inneholder en mosaikk av den berømte Barcelona-kunstneren Joan Miró. La Rambla dels Caputxins, oppkalt etter et tidligere kapusinerkloster, har flere høydepunkter: det modernistiske Gran Teatre del Liceu, og tilgang til Plaça Reial, en plass fra 1800-tallet designet av arkitekten Antoni Gaudí. På den andre siden av La Rambla, i sidegaten Nou de la Rambla, står et av Gaudí's første bolighus, det eventyrlig vakre Palau Güell. De parabolske formene gir en forsmak på Gaudís senere arbeider, som Park Güell.

Columbus-monumentet ved Port Vell

La Rambla de Santa Mònica

Den siste delen av gaten kalles La Rambla de Santa Mònica, oppkalt etter et kloster som er omgjort til museum: Centre d'Art Santa Mònica. Denne Ramblaen fører til en rundkjøring, der det om lag 60 meter høye Columbus-monumentet står i midten. Helt i enden av de fem Ramblaene finner du Maremàgnum, et kompleks med butikker, en Imax-kino og et akvarium.

Fra gateartister til dyrebutikker

Las Ramblas utgjør hjertet av Barcelonas indre by. Her kan du tilbringe en strålende ettermiddag eller kveld med en mugge sangria på en av de mange patioene. Talentfulle gateartister viser frem kunstene sine, gir mange fotomuligheter og skaper en pulserende atmosfære. Den lange gaten har massevis av suvenirforretninger, tapasrestauranter, hoteller, supermarkeder og klesbutikker. Mer uvanlige, men også svært populære, er dyreforretningene som selger fugler.

Gateartister på Rambla de Sant Josep