Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Netter i Shanghai

Shanghais natteliv er sentrert rundt vestbredden av Huanpu-elven. Luksushotellene langs Bund tilbyr takterrasser med fantastisk utsikt over de opplyste skyskraperne. På sirkus blender akrobatene publikum med fengslende forestillinger, og lokale teatre viser mange klassiske og dramatiske kinesiske operaer.

Jing'an er den sentrale delen av byen, og Folkets park er dens pulserende grønne hjerte. Nabolaget er oppkalt etter buddhisttemplet Jing'an, og er et av de tettest befolkede strøkene i byen. Dagen lang er veiene og handlegatene fullpakket med trafikk og mennesker. Selv om kvelden er det alltid noe som foregår her.

Jing'an-templet om kvelden
Jing'an-templet om kvelden

Shanghai

Sir Ellys takterrasse

Cocktails med utsikt

Flere høye bygninger har en cocktailbar i toppetasjen eller på taket. Her kan du nippe til en elegant cocktail mens du nyter den beste utsikten.
- Kathleen 5 Rooftop Restaurant & Bar: Se ut over Folkets park fra taket av Shanghai kunstmuseum
- Sir Elly’s Terrace: Fra taket har man en fantastisk utsikt over elven og Pudong
- Sky Dome Bar: Nyt en uforlignelig 360 graders utsikt fra den UFO-formede baren i 47. etasje

Våghalser med dødsforakt

Shanghai Circus World er ikke et tradisjonelt sirkus. Det du får se i dette permanente sirkusteltet er et fantastisk teatershow med tradisjonell kinesisk akrobatikk kombinert med moderne teknologi. Se på mannen som sjonglerer med porselensskåler. Eller se en håndfull motorsykkelkjørere som farer rundt inne i et rundt stålbur – opp-ned og i mørket.

Stuntkjørere på motorsykkel
En scene fra en Kunqu-opera

De synger og sloss for kjærligheten

Yifu-teateret er Shanghais fremste operascene. Det er her du finner den verdensberømte Beijing-operaen, som ofte er basert på umulige kjærlighetshistorier. Med perfeksjonerte håndbevegelser og ansiktsmimikk synges, snakkes og slåss det i overdådig fargede kostymer. Kunqu-opera, den eldste formen for kinesisk opera, består av sangere akkompagnert av bambusfløyter, en tromme, rangler og gongonger. Instrumentene er viktige for å understreke gestene og følelsene.

Foto

  • Sir Ellys takterrasse: SimonQ, Flickr
  • Stuntkjørere på motorsykkel: Chen ws, Shutterstock
  • En scene fra en Kunqu-opera: Jack Q, Shutterstock