KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Shop til krampa tar deg

Et kjøpesenter i Bangkok ligner ofte mer på et underholdningskompleks enn et kjøpesenter. Folk kommer ikke bare for å handle, men også for å spise, drikke og gå på kino. Og det er mange forskjellige kjøpesentre, hver med sin egen stil og smak. De er ofte åpne fra kl. 10.00 til kl. 22.00, og inngår i enhver skikkelig Bangkok-opplevelse.

De fleste kjøpesentre er digre komplekser med mange etasjer og talløse butikker. De selger en enorm mengde varer: klær, elektronikk, sko, kosmetikk, møbler, undertøy, kjøkkenutstyr, bøker, solbriller og til og med biler. De fleste kjøpesentre har også restauranter, massasjesalonger, frisører, kinoer og til og med et skattekontor. Hvert kjøpesenter har et stort utvalg når det gjelder stiler og priser, fra det dyre og eksklusive til det enkle og billige.

Flyfoto av et thailandsk kjøpesenter
Flyfoto av et thailandsk kjøpesenter

Bangkok

Et handleparadis

Mange hevder at Central World er et av de største kjøpesentrene i Sørøst-Asia (Siam eller Chidlom BTS-stasjon). Denne innendørs shoppingdestinasjonen byr på mange internasjonale merker og en kino der du kan ligge på en seng og se film. For å få en mer autentisk thailandsk opplevelse, kan du besøke MahBoonKrong, eller MBK, som thailenderne kaller det (National Stadium BTS-stasjon). Bangkoks eldste kjøpesenter har sju etasjer og rundt 2000 butikker – her finner du klær og elektronikk til rimelige priser. Vil du ha det enda billigere, kan du dra til Platinum (Chidlom BTS-stasjon) der studenter og andre ungdommer kjøper siste mote og får 3 til prisen av 1.

På utkikk etter flere luksusvarer? De velstående drar til Siam Paragon (Siam BTS-stasjon) eller Emporium (Phrom Phong BTS-stasjon), ikke bare for å handle dyre merkevarer, men også for å se og bli sett, spesielt på søndager. For en enda mer ekstravagant handleopplevelse, kan du besøke Gaysorn (Chidlom BTS-stasjon). Dette er et mindre kjøpesenter med eksklusive designermerker.

Bits og bytes

Ute etter en datamaskin, et kamera eller en telefon? Da kan du shoppe til krampa tar deg i Bangkok, i et av varemagasinene som har spesialisert seg på elektronisk utstyr. Pantip Plaza, byens IT-paradis på Petchaburi Road, kan skryte av hele fire etasjer med maskinvarer, programvarer, tilbehør, printshops, fototilbehør og -deler, både nytt og brukt. Butikkene i Pantip har lavere engrospriser – detaljister fra andre deler av landet kommer hit for å kjøpe inn varer – men du kan ofte forhandle deg frem til enda bedre tilbud. Fortune Town, i nærheten av stoppestedet Phra Ram 9 på MRT-banen, er en annen elektronikkforretning. Den er litt mindre enn Pantip, men kan by på et tilsvarende utvalg av telefoner og datamaskiner.

“Pantip Plaza er et elektronikkparadis”