KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Shopping og vandring på Strøget

Strøget er den lengste bilfrie gaten i verden, og det mest populære handlestrøket i København. Men i tillegg til en mengde butikker, har Strøget også en rekke andre attraksjoner, og er perfekt for en spasertur om ettermiddagen.

På 1960-tallet ble København gradvis travlere og mer overfylt, og de små gatene greide ikke å håndtere all trafikken. Området ble gjort til en bilfri sone, og fikk navnet Strøget. Området strekker seg fra Rådhuspladsen til Kongens Nytorv, og omfatter flere gater, smug og plasser. Utvalget av butikker spenner fra dyre merkevareforretninger til små boutiquer og alt mulig i mellom. Den store fordelen med Strøget er at man enkelt kan kombinere shopping med sightseeing. Området har mange fine eksempler på dansk arkitektur. En mengde gateartister skaper en livlig atmosfære.

Strøget i København
Strøget i København

København

Varemagasinkjeden Illum

Shop 'til you drop hos Illum

Helt siden grunnleggelsen i 1891 har Illum vært den største varemagasinkjeden i Skandinavia, og de har selvfølgelig et utsalg på Strøget. Gullysestaker og hvite marmorsøyler skaper en elegant atmosfære i dette handleparadiset, som er fylt med klær, sko, vesker og kosmetikk. Ikke glem å besøke fjerde etasje. En stor del av den er viet interiørdesign av danske designere.

+ Les mer

Se på kartet

Østergade 52, København, Danmark

Et titt inne i katedralen

Vor Frue Kirke, katedralen i København, er Danmarks nasjonalkatedral. Den nåværende bygningen ble innviet i 1829, men denne kirkens historie begynner allerede på 1200-tallet. I tidens løp har kirken brent ned flere ganger, og blitt bygget opp igjen. Katedralen er berømt for skulpturene av Jesus og de tolv apostlene, laget av den danske billedhuggeren Thorvaldsen.

+ Les mer

Vor Frue Kirke

Se på kartet

Nørregade 8, København, Danmark
Smørrebrød er en dansk spesialitet

Et måltid på apoteket

I Det Lille Apotek får du både ekte dansk frokost og middag. Dette sjarmerende spisestedet dateres tilbake til 1720, og er den eldste restauranten i København. Som navnet antyder, var dette tidligere et apotek, og interiøret oser av nostalgi. På menyen står et utvalg danske spesialiteter, som smørrebrød og grillet svin med plommer.

+ Les mer

Se på kartet

Store Kannikestræde 15, København, Danmark