Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

  • Reiseguide >
  • På jakt etter smykker i Jewellery Quarter
 

På jakt etter smykker i Jewellery Quarter

Klassiske gifteringer, trendy armbånd i sølv eller gull og andre glitrende skjønnheter – Jewellery Quarter i Birmingham er det beste stedet å gå for å finne perfekte suvenirer eller gaver. I generasjoner har gullsmedene i dette strøket laget de vakreste håndlagde smykkene i England. Og jo nærmere man er til kilden, desto lavere blir prisene.

Jewellery Quarter, på sørsiden av Hockley, har hundrevis av historiske bygninger. Og det er smykker over alt. Besøk det pittoreske museet i Jewellery Quarter. Dette autentiske verkstedet tar deg med tilbake i historien og avslører gullsmedenes hemmeligheter. Et besøk i en gullsmedforretning er selvfølgelig også obligatorisk. I de mange gullsmedforretningene på og omkring Vyse Street og Frederick Street kan du beundre vakre håndlagde smykker og andre skinnende pyntegjenstander.

Jewellery Quarter i Hockley-strøket
Jewellery Quarter i Hockley-strøket

En vandring gjennom historien

Midt i byens kjas og mas ligger en sjarmerende grønn oase: St. Paul's Square. Plassen er omkranset av trær, og er et utmerket sted for en piknik eller for å slappe av i en av patioene mens man ser på folk som er på handletur. Hovedattraksjonen på plassen er St. Paul's Church, med kallenavnet Gullsmedkirken. Den ble bygget i 1779. Hvis du er sulten, vil du finne mange spisemuligheter i og omkring plassen: "bangers and mash" i en britisk pub, eller en krydret curry på en indisk restaurant.

Museet i Jewellery Quarter, lenger ned i Vyse Street, er uten tvil et av de mest autentiske stedene i området. Dette var gullsmedforretningen Smith & Pepper, helt til eierne bestemte seg for å trekke seg tilbake i 1981. De hang rett og slett opp arbeidsklærne sine, låste døren og dro, og etterlot verktøyene sine strødd ut over arbeidsbenkene. Det de etterlot seg er blitt omgjort til et bemerkelsesverdig museum, som forteller historien om Jewellery Quarter gjennom autentiske gjenstander og presentasjoner.

“De skitne overallene henger fortsatt på krokene, verktøy ligger strødd over alt - museet i Jewellery Quarter er en av de mest autentiske stedene i strøket.”

Et smart trekk

I det 17. og 18. århundret drev smiene i Birmingham en blomstrende virksomhet. Knapper, flaskekorker, beltespenner, nåler og metalleker – alt sånt ble laget her. I 1780 var det dessuten 26 gullsmeder i strøket. De var flinke til å skape seg et navn: I 1845 sendte de en gruppe representanter til Buckingham Palace med et smykkesett for å vise dronning Victoria hvor dyktige håndverkere de var. Og turen var vellykket, ettersom Jewellery Quarter ble hovedleverandør av verdifulle gullsmedvarer i Det britiske imperiet. På slutten av 1800-tallet hadde byen mer enn 700 verksteder. Selv i dag blir 40 % av alle britiske smykker laget i Birmingham.