Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Shopping i SoHo

Hele New York City er et handleparadis, men ikke noe annet strøk greier å blande luksuriøst og rimelig, hipt og klassisk, gammelt og nytt på samme måte som SoHo. Mange store kjeder, små boutiquer og tallrike designersjapper holder til i industrielle lagerbygninger med typiske New York-branntrapper på utsiden.

SoHo står for South of Houston (sør for Houston). Strøket er avgrenset av Canal Street i sør, Lafayette Street i øst, 6th Avenue i vest og Houston Street i nord. SoHo var engang selve hjertet i New Yorks kunstnermiljø, men ettersom nesten alle galleriene etter hvert har flyttet til Chelsea, kommer folk nå til SoHo for å handle og beundre den fantastiske arkitekturen.

De fargerike fasadene i SoHo
De fargerike fasadene i SoHo

New York

“SoHo er et av de mest karakteristiske strøkene i New York City”

Eksepsjonelle butikker og ditto arkitektur

En spasertur i SoHo er ikke kjedelig. Takket være arkitekturen utgjorde strøket tidligere en del av det historiske støpejernsdistriktet, der støpejern spilte en dominerende rolle. Den lengste rekken av støpejernsbygninger finnes i Greene Street, i kvartalet mellom Canal Street og Grand Street. Selv gatelampene her kan dateres tilbake til begynnelsen av det 19. århundret. De fleste bygningene i SoHo har alltid hatt en kommersiell funksjon, hovedsakelig i tekstilindustrien, som dominerte hele strøket. Mye er det samme i dag.

Overraskende retro

En av de mest populære butikkene i SoHo, er What Goes Around Comes Around. Stylister og kjendiser flokker seg rundt denne retrobutikken på West Broadway, på utkikk etter et spesielt Chanel-halskjede fra 1980-tallet eller en Chloé-veske fra 1998. Butikken har også sin egen retrobaserte kolleksjon.

En annen retroperle, er Legacy i Thompson Street. Denne boutiquen ble grunnlagt i 1978, og fører alle de avanserte merkene, fra Hermès til Prada. The Hat Shop ligger i samme gate. Eieren, Linda Pagan, selger sine egne kreasjoner, foruten hatter av velkjente merker såvel som av uoppdagede talenter. Prince Street er en kort spasertur unna, der den lyse-rosa bygningen til Café Borgia ikke er til å unngå. Dette er et godt sted å kaste anker på, for å spise lunsj eller ta en kopp kaffe. I godt vær er det fint å sitte under baldakinen på fortausterrassen.

Café Borgia
Gatene i SoHo

Hjemdesign

Selv om de fleste kunstnerne nå har forlatt strøket, kan du fortsatt se SoHos kunstneriske karakter i de mange designerbutikkene. Enhver som liker å dekorere hjemmet sitt med uvanlig og interessant tilbehør, vil føle seg i sitt rette element her. Kiosken i Spring Street har ting fra hele verden, fra tyske flaskeåpnere til japanske lamper. Butikken har et preg av gatemarked, og lokker deg til å kjøpe. Du trenger kanskje ikke noe av det, men du får lyst på alt.

Foto

  • Café Borgia: Eden, Janine and Jim, Flickr
  • Gatene i SoHo: Doug Kerr, Flickr